Απολογία Τσουκάτου: Ζητώ συγγνώμη αλλά έπρεπε να μπουν λεφτά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ – Τι είπε για Σημίτη

Για τα εκατομμύρια των… χορηγιών που έδιναν στο ΠΑΣΟΚ, επί των ημερών του, διάφορες εταιρείες , κάτι που “αποτελούσε και ακόμα αποτελεί πάγια πρακτική και για άλλα κόμματα”, μίλησε σήμερα στην απολογία του στο δικαστήριο για το …δωράκι του ενός εκατομμυρίου μάρκων από την Simenes, ο άλλοτε πανίσχυρος άντρας του ΠΑΣΟΚ , ο αποκαλούμενος και “στρατηγός”, Θεόδωρος Τσουκάτος.

Σε αυτό άλλωστε το πλαίσιο -όπως τόνισε- των δημοσίων σχέσεων δόθηκε από την Siemens και το επίμαχο ποσόν στο κόμμα του .

Τα δε χρήματα “πήγαν μέρα μεσημέρι στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ, με τους δημοσιογράφους απέξω και τα κατέβαζα στο ταμείο, όπου οι ταμίες τα μέτρησαν και τα πήραν».

Κατά τ’ άλλα ο Θεόδωρος Τσουκάτος ,που κατηγορείται για την υπόθεση της χρηματοδότησης το 1999 με ένα εκατομμύριο μάρκα (420.000 ευρώ) από τον γερμανικό κολοσσό , απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουγημάτων Αθήνας :

*Ζήτησε συγνώμη γιατί «την παρανομία την έκανα, δεν έδωσα μεγάλη σημασία λόγω της πίεσης της δουλειάς και της ανάγκης να έρθουν χρήματα στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ»

*Εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην ηγεσία του κόμματος του που “δεν είπε την αλήθεια” και με “έκανε αποδιοπομπαίο τράγο” . Όπως τόνισε είχε εξ αρχής ενημερώσει όταν προέκυψε το θέμα τους Σημίτη και Παπανδρέου, για την πρόθεσή του να πει την αλήθεια, αλλά ουσιαστικά δεν πήρε καμία απάντηση.

*Εμφανίστηκε σήμερα επικριτικός στην τακτική των κομμάτων να χρηματοδοτούνται από ιδιώτες. Επικαλέστηκε μάλιστα και σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο του Κώστα Σημίτη που εκδόθηκε το 2015 και μιλά για την ιδιωτική χρηματοδότηση ως πάγια πρακτική των πολιτικών σχηματισμών.

Όσο γα τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, παρά την πικρία που εξέφρασε για την στάση του, τον χαρακτήρισε “έντιμο πολιτικό, που πέτυχε πολλά για τη χώρα” αν και παραδέχτηκε ότι στο περιβάλλον του “υπήρξαν και ανέντιμοι άνθρωποι”.

Αναδημοσιευση από www.documentonews.gr