Ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής φρόντισε από την πρώτη του ακόμα συνέντευξη να δείξει πώς αντιμετωπίζει τους πολίτες οι οποίοι μπαίνουν σε μετρό χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο.

Δίνοντας την πρώτη του συνέντευξη στον Άρη Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραβατικότητα στα μέσα μεταφοράς λέγοντας πως όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο θα πρέπει να νιώθουν ως… «αποβράσματα της κοινωνίας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και στην Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τσάμπα στο μετρό».

Φυσικά του κ. Καραμανλή δεν του πέρασε καθόλου από το μυαλό πως πιθανότητα κάποιοι άνθρωποι να μην διαθέτουν ούτε το 1,40 που κοστίζει το εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους. Ούτε όμως και του κ. Πορτοσάλτε ο οποίος δεν αντέδρασε καθόλου στα άκουσμα του χαρακτηρισμού «αποβράσματα».

Βέβαια, ο πολλαπλασιασμός ίσως να μην είναι το φόρτε του υπουργού ώστε να κατανοήσει ότι το 1,40 ευρώ που κοστίζει κάθε διαδρομή του μετρό μεταφράζονται σε σχεδόν 3 ευρώ ημερησίως, ενώ το μηνιαίο κόμιστρο των 30 ευρώ συμφέρει μόνο όσους το χρησιμοποιούν σε αυστηρά καθημερινή βάση.

Ακούστε το συγκεκριμένο απόσπασμα

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Καραμανλή (Το συγκεκριμένο απόσπασμα στο 15:34)

Πηγή: www.documentonews.gr