Άρχισαν τα όργανα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ: “Ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος και η Άννα Σταθοπούλου απογοήτευσαν οικτρά τόσον εμάς όσο και τη βάση του κόμματος με τις πράξεις  τους”

ΟΜ. ΣΑΜΗΣ – ΠΥΛΑΡΟΥ – ΕΡΙΣΟΥ.

ΠΡΟΣ :
1) Πρόεδρο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΣ
κκ. Στέφανο Κασσελάκη.
2) Γραφείο Οργανωτικού
ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΣ
3) Μέσα μαζικής ενημέρωσης       Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών μας αφήνει διπλές σκέψεις. Από την μια τη χαρά της ανάκαμψης της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την κάθετη πτώση στη δίνη της πρόσφατης κρίσης και των διασπάσεων , και από την άλλη την υποχρέωσή μας προς τους φίλους του κόμματος που ζητάνε από εμάς να γίνουμε η φωνή τους απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη.

Ο λαός δεν δίνει πλέον ούτε λευκές επιταγές ούτε περιόδους χάριτος.

Απέναντι στις απαιτήσεις του κόσμου οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων προτάσσοντας ισχυρή  αντιπολίτευση με όπλο μας την αλήθεια.

Όπως ακούσατε όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση που είχαμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας  Ευφημίας στις 12 Ιουνίου, το συντονιστικό της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ Κεφαλονιάς και Ιθάκης αποδείχτηκε δυστυχώς χαμηλότερο των προσδοκιών μας.

Ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος και η Άννα Σταθοπούλου αυτοπροτάθηκαν  και αυτοδιορίσθηκαν ως γραμματέας και αναπληρώτρια αντίστοιχα., απογοήτευσαν όμως οικτρά τόσον εμάς όσο και τη βάση του κόμματος με τις πράξεις  τους.

● Γιατί , έλεγαν ψέματα στα μέλη της Νομαρχιακής Κεφαλονιάς και Ιθάκης που ζητούσαν να εκφρασθεί ο τοπικός ΣΥ.ΡΙΖ.Α με αντιπολιτευτικό λόγο, τόσο απέναντι  στον βουλευτή κ. Καππάτο καθώς και στους φίλους του δημάρχους, με την πρόφαση , πως έτσι θα χάσουμε την δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές και πως ακόμα  και ο κεντρικός ΣΥ.ΡΙΖ.Α κάνει λάθος που κάνει αντιπολίτευση !!!

● Γιατί, δεν εξέδωσαν μέχρι σήμερα καμία ανακοίνωση  σαν Νομαρχιακή Επιτροπή σε οποιαδήποτε Εθνική Επέτειο ή απεργία. Καμία επίσης ανακοίνωση δεν εξεδόθη ούτε και για τους ευρωβουλευτές μας (Φαραντούρη, Μπεκατώρου , Αραβαντινό )  που επισκέφτηκαν τις ημέρες του Πάσχα το νησί.

● Γιατί, κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς ο κ. Μπατιστάτος αδιαφόρησε – ντράπηκε να υψωθεί το πανό που φτιάχτηκε για την επέτειο , και οδήγησε τα μέλη του
ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΣ κάτω από τις σημαίες του Κ.Κ.Ε. Επίσης οδήγησε  και τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Χαράλαμπο Αραβαντινό να φωτογραφίζεται κάτω από τα πανό του Κ.Κ.Ε. και του ΠΑΜΕ πράγμα που αποτελεί πολιτικό ατόπημα και ντροπιάζει το κόμμα.

● Γιατί, αποτέλεσε αυτοσκοπό η πολιτική προμετωπίδα – προβολή του συντονιστικού της Ν.Ε. με απλές φωτογραφήσεις με δημάρχους και εκπροσώπους της περιφερειακής αρχής. Και πολύ καλά, θα μπορούσαν να γίνονται επισκέψεις στους αιρετούς, αλλά όχι μόνο για την εικόνα αλλά και με δημοσιοποίηση  των ενστάσεων από την πλευρά των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής που ήταν παρόντες στην κουβέντα.
Ο λαός δεν μας όρισε ΦΩΤΟΜΟΝΤΕΛΑ.
Δεν κατάφεραν ή δεν ήθελαν να το καταλάβουν αυτό οι συντονιστές.

●  Γιατί, οδήγησαν σε παραίτηση το εκλεγμένο, αξιόλογο και ενεργό μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παντελή Ιωαννίδη, Πρωταθλητή ποδηλασίας και αναγνωρίσιμο μέλος της τοπικής και όχι μόνον κοινωνίας , που υπέβαλε την παραίτησή του στην ΝΕ στις 8 Μαίου παραμένοντας μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ, θιγμένος από τις πρακτικές τους και την αποσιώπηση των αντιπολιτευτικών παρεμβάσεων του για το αντικείμενο της αρμοδιότητάς του (αθλητισμός – Τουρισμός).

● Γιατί, αυτοπροσδιορίστηκαν κουμανταδόροι της Νομαρχιακής Επιτροπής, όταν μετά την  διαδικτυακή συνάντηση κατόπιν απαίτησης των μελών της ΝΕ , με την συμμετοχή  εκπροσώπου από το οργανωτικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λάβαμε email που έλεγε «όπως καταλάβατε από την χθεσινή συζήτησή μας κουμάντο κάνει το συντονιστικό και μόνο». Και τούτο επειδή το τότε μέλος της Ν.Ε. Παντελής Ιωαννίδης είχε γράψει στο ηλεκτρονικό προφίλ της ΝΕ ένα πληροφοριακό κείμενο για το πώς μπορούν να ψηφίσουν οι φίλοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΣ στις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης υποψηφίων μέσω του i-Syrza κάποιους που δεν ήταν υποψήφιος των Ιονίων Νήσων (πχ τον δικό μας Νικόλα Φαραντούρη που όπως γνωρίζουμε στην πορεία αναδείχτηκε ευρωβουλευτής και βοήθησε όσο κανένας άλλος την άνοδο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ στην Κεφαλονιά. Ο Παντελής Ιωαννίδης αναγκάστηκε να το κατεβάσει αυτό το κείμενο κάτω από τις ύβρεις του Αριστοτέλη Μπατιστάτου ο οποίος ωρυόταν  πως τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής είναι άσχετα με την πολιτική και γι αυτό θα διαβάζει οποιαδήποτε κείμενο αυτός ή η κ. Σταθοπούλου και αν το εγκρίνουν θα ανεβαίνει στο παραπάνω προφίλ.!!! Αργότερα  λάβαμε και γραπτή οδηγία πως δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση «για τον λόγο της ανομοιομορφίας του εκλογικού σώματος». Δηλονότι η κυρία Σταθοπούλου είναι ειδική σύμβουλος του Δήμαρχου Ιθάκης.

● Γιατί η κ. Σταθοπουλου που δεν μπήκε στον κόπο να έρθει στην Κεφαλονιά όταν συσταθήκαμε ως σώμα, αλλά την γνωρίσαμε μετά από μερικές μέρες όταν πήγαμε  στην Ιθάκη για να πραγματοποιήσουμε εκεί το πρώτο Νομαρχιακό συμβούλιο, βρεθήκαμε έκπληκτοι χωρίς να έχει προγραμματισθεί στο γραφείο του Δημάρχου κ. Στανίτσα όπου εκεί μας έβγαλε λόγο για το σημαντικό έργο του Δημάρχου κρίνοντας αυτό το έργο αδιαφιλονίκητα θεάρεστο, αρνούμενη με φτηνές δικαιολογίες του τύπου «δεν είμαι καλοχτενισμένη» στο πέρας αυτής της συνάντησης να φωτογραφηθεί μαζί μας στη καθιερωμένη αναμνηστική φωτογράφιση . Η εν λόγω κυρία όπως διαπιστώσαμε αργότερα και διασταυρώσαμε την πληροφορία από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ , παρέχει χωρίς οποιαδήποτε χρηματική αποζημίωση  ( !!!! βλέπε Γκρίνμπεργκ …)  με συμβόλαιο από το 2019 μέχρι το 2028 τις πολύτιμες υπηρεσίες της στον κ. Στανίτσα. Αυτό βέβαια και μόνο εκτός του ότι εγείρει προβληματισμό για το πως και το γιατί αποτελεί και ασυμβίβαστο διότι δεν μπορεί κανείς να κάνει αντιπολίτευση στο αφεντικό του !!!

● Γιατί η κ. Σταθοπούλου  που ζει μόνιμα στην Ιθάκη δεν είναι μέλος της Ο.Μ. Ιθάκης αλλά της Ο.Μ. Αργοστολίου, και τούτο διότι  ήταν ανεπιθύμητη στην ΟΜ  Ιθάκης για τις ύποπτες σχέσεις της με την Διοίκηση Στανίτσα στον Δήμο !!!).

● Γιατί, όταν κατά τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα εξεδόθη κείμενο καταγγελίας που δημοσιεύτηκε στα Μ.Μ.Ε. της Κεφαλονιάς σχετικά με την προσβλητική επίσκεψη στην Ιθάκη του κ.Τριαντόπουλου  γνωστού στο Πανελλήνιο για την συνενοχή του στην υπόθεση του μπαζώματος του χώρου της τραγωδίας των Τεμπών κατόπιν πρόσκλησης που έλαβε από τον Δήμαρχο κ. Στανίτσα και την κατάθεση στεφάνου στην μνήμη των Ριζοσπαστών που ακολούθησε.

Ο κ. Μπατιστάτος έτρεξε την επομένη 22 Μαίου, αποφεύγοντας υποχρέωσή του για προμήθεια εκλογικού υλικού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να ξεπλύνει τον Δήμαρχο κ. Στανιτσα με επίσκεψή του στο γραφείο του προφανώς κατόπιν συνεννοήσεις με την κυρία Σταθοπούλου, με φωτογραφήσεις και διαπιστευτήρια για την εμπιστοσύνη που ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφει για το πρόσωπο του Δημάρχου κ. Στανίτσα και με ευχαριστίες που ο Δήμαρχος με το έργο του «ΥΛΟΠΟΙΕΙ  ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ» !!!

Κατόπιν όλων αυτών και μπροστά στην διαφαινόμενη προοπτική παραίτησης μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής που δεν ανέχονται επικίνδυνες για την οργάνωση δυσλειτουργίες , θέσαμε στο συντονιστικό με κοινοποίηση στο οργανωτικό και τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ πρόταση μομφής εναντίων του συντονιστικού της Νομαρχιακής Επιτροπής, ζητώντας άμεση σύγκληση της Ν.Ε. με παράλληλη παραίτηση του συντονιστικού, πράγμα που ως σήμερα εκκρεμεί.

Ήρθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου μετά την ολοκλήρωση των Ευρωεκλογών, χωρίς τον κίνδυνο να προκληθεί ζημιά στην εικόνα του κόμματος να βρεθεί λύση για να απαλλαγούμε από την ντροπιαστική αυτή κατάσταση με την απομάκρυνση και εκλογή νέου συντονιστικού. Ως εκ τούτου καταφεύγουμε σε εσάς , τα μέλη της ΟΜ Σάμης, Πυλάρου, Ερίσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , ζητώντας να απαντήσετε αν συμφωνείτε με τα όσα σας παραθέσαμε παραπάνω σχετικά με την πρόταση μομφής και την αναγκαστική παραίτηση του συντονιστικού και την ανάδειξη νέου με σκοπό να εναρμονισθεί ο λόγος και η εικόνα του τοπικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΣ με αυτήν του κόμματος και τις απόψεις του Προέδρου μας Στέφανου Κασσελάκη  !!!

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Ο Συντονιστής της ΟΜ. Σάμης, Πυλάρου, Ερίσου κ. Γιώργος Κιουρτσής και τα μέλη του συντονιστικού της ΟΜ.
Η ανωτέρω απόφαση εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ  από τα μέλη της ΟΜ .