Σε λίγες ημέρες θα κληθούμε να εκλέξουμε το νέο μας Δήμαρχο αλλά και το νέο, σε δομή, τοπικό συμβούλιο(κοινότητα) Αργοστολίου και γράφω νέο σε δομή γιατί σύμφωνα με την τροποποίηση του Κλεισθένη αυτό θα έχει αυτοτελή διοίκηση και οικονομική διαχείριση.
Συνεπώς κάτι καινούργιο που αρχίζει,για να λειτουργήσει σωστά και υποδειγματικά ,πρέπει να μπουν και οι σωστές βάσεις.
Θα χρειαστούν άνθρωποι που γνωρίζουν από διοίκηση -διαχείριση οικονομικών, προγραμματισμό,σχεδιασμό,οργάνωση αλλά και το σπουδαιότερο τον συνεχή έλεγχο των πάντων.
Θα χρειαστούν άνθρωποι που μπορούν ν΄ασχολούνται,να προνοούν και να επιλύουν διάφορα παρουσιαζόμενα προβλήματα,όπως π.χ αυτά των φυσικών φαινομένων,που συνεχώς μας ταλαιπωρούν,έτσι ώστε κάθε φορά που θα παρουσιάζονται να έχουμε το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία.
Γιατί προβλήματα πάντα θα υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα και όποιος λέει πως όλα θα λυθούν δια ΄΄μαγείας΄΄ αεροβατεί.
Συνεπώς οφείλουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη και στα προβλήματα του τόπου συνεχώς και όχι κάθε τέσσερα χρόνια.
Θα μπορούσα να αναφερθώ σε αρκετές παραλήψεις η σε ελλιπείς σχεδιασμούς που έχουν γίνει κατά καιρούς όμως αυτά θα τα αφήσω στην κρίση των συμπολιτών μας.
Οι εμπειρίες που απέκτησα από την 31 χρόνων υπηρεσία μου στις Ένοπλες Δυνάμεις σε μάχιμες μονάδες μου δίνουν τη δυνατότητα να φανώ χρήσιμος στην τοπική κοινωνία. Γιαυτό στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για το τοπικό συμβούλιο(κοινότητα) Αργοστολίου και στο πλευρό της Δημοτικής Συμπολιτείας – Θεόφιλου Μιχαλάτου.
Δεν θα μακρηγορήσω γιατί όπως λέει και η λαϊκή μας ρήση ΄΄τα πολλά λόγια είναι φτώχεια΄΄.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ευελπιστώ να μου δώσετε τη δυνατότητα να έχω λόγο στο νέο τοπικό συμβούλιο για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην τοπική κοινωνία της πόλης μας!!!!
                                              Σωτήριος Διον. Σάρλος
                                                         Αξκός ε.α
                        Υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Αργοστολίου
Λίγα λόγια για μένα