Αργοστόλι: Μέσα στον Ιούλιο κατατίθεται το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής Θεόφιλου Μιχαλάτου για το κυκλοφοριακό-15 προτάσεις για όλα τα θέματα

Αγαπητό kefalonia magazine

Το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής Θεόφιλου Μιχαλάτου για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο Αργοστόλι, ανέπτυξε μιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου στον Ιόνιαν Γκάλαξι, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Μινέτος.

“Μέσα στον Ιούλιο θα φέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο συγκεκριμένες προτάσεις κυκλοφοριακές. Ήδη τις επεξεργαζόμαστε, έχουμε κάνει διαβούλευση με όλους τους φορείς, με όλες τις υπηρεσίες (Αστυνομία, Λιμεναρχείο κλπ) και έχουμε καταλήξει σε ένα πακέτο προτάσεων. Είναι περίπου 15 προτάσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της διαβούλευσης με στόχο να τεθούν σε εφαρμογή μέσα στο 2020”

Πρόσθεσε πάντως ότι “πρέπει να συμφωνήσουμε τι είδους πόλη θέλουμε. Να μην σκεφτόμαστε μόνο τα αυτοκίνητα. Ο κοινόχρηστος χώρος είναι συγκεκριμένος. Έτσι όπως είναι τα πράγματα μένει πολύ λίγος χώρος για τους πεζούς (4 με 4,5 μέτρα μόνο στην παραλιακή όπως ανέλυσε). Πάντως έχουν καταγραφεί όλα τα προβλήματα (π.χ διπλοπαρκαρίσματα) και υπάρχουν προτάσεις και λύσεις για όλα”.

Ο Αντιδήμαρχος εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι “επειδή πρόκειται για απλές και κατανοητές προτάσεις, θα συμφωνήσει η μεγαλύτερη πλειοψηφία του κόσμου” ενώ τόνισε ότι “θα τα παρακολουθούμε συνεχώς ώστε να διορθώνουμε όποιες αστοχίες προκύψουν”.

Πάντως σε ερώτηση για την ελεγχόμενη στάθμευση ο κ. Μινέτος είπε ότι “αυτό είναι μία απόφαση που θα πρέπει να την πάρουμε όλοι μαζί” και κατέθεσε την δική του πρόταση για έναν συνδυασμό “μισή ώρα δωρεάν-μισή ώρα πληρωμή”. Επίσης προανήγγειλε την σύσταση εκ νέου Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο Τοπικός Αναλυτής