Αργοστόλι: Το ΚΙΝΑΛ τίμησε την μνήμη του Αντώνη Τρίτση (εικόνες)

29 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ
Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη του Αντώνη Τρίτση, στον ανδριάντα του που βρίσκεται έξω από το κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου. Παρόντες ήταν επίσης ο Νικόλας Δρακάτος, ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συνεργάτης του Αντώνη Τρίτση αλλά και ο πρ. αντιδήμαρχος, Αλέξανδρος Κουνάδης. Είχε προηγηθεί ο καθαρισμός του χώρου του μνημείου από υπαλλήλους του Δήμου Αργοστολίου, κατόπιν επικοινωνίας μας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Σπύρο Σαμούρη ο οποίος ενήργησε άμεσα.
Ο Αντώνης Τρίτσης, γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1937, φοίτησε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και με υποτροφία συνέχισε τις σπουδές του στην Πολεοδομία και Χωροταξία στο Τεχνικό Ινστιτούτο του Ιλινόις. Συμμετείχε στο Π.Α.Κ. και υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εκλέχθηκε Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης στις εκλογές του 1981 και του 1985. Από τον Οκτώβριο του 1981 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1984 διετέλεσε Υπουργός Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος, την περίοδο της υπουργίας του δημιουργείται πλήρες θεσμικό πλαίσιο (Νόμος 1337/83) που προέβλεπε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες κοινωνικής συμμετοχής και δημόσιας διαβούλευσης για τις μελέτες πολεοδομικού σχεδιασμού, απαραίτητες για την πολεοδομική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της Ελλάδας, ενώ από τον Απρίλιο του 1986 μέχρι τον Μάιο του 1988 διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στις 14 Οκτωβρίου του 1990 εκλέγεται Δήμαρχος Αθηναίων.
Ο Αντώνης Τρίτσης υπήρξε ανθρωπιστής, φλογερός δημοκράτης, άοκνος εργάτης της κοινωνίας, πολιτικός με σύγχρονες αντιλήψεις και πρωτοποριακές ιδέες. Περπατώντας με το σακάκι στον ώμο, οραματίστηκε τις πεζοδρομήσεις, την αποσυμφόρηση, την ανάπτυξη χώρων πρασίνου στις πόλεις, τη δημιουργία εναέριου τραμ, την ενοποίηση των Αρχαιολογικών μας χώρων, όλα όσα θα μπορούσε ο ίδιος να είχε υλοποιήσει, εάν δεν έφευγε από κοντά μας στις 7 Απριλίου του 1992, σε ηλικία μόλις 55 χρονών. Το έργο του, τα λόγια του και η παρακαταθήκη του δεν θα ξεχαστούν ποτέ!

29 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗΑντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς και Ιθάκης,…

Δημοσιεύτηκε από Ν.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης Κινήματος Αλλαγής στις Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021