«Λουκέτο» βάζουν οι Δήμοι Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης, την Τρίτη 5 Μαΐου, διαμαρτυρόμενοι για το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που έρχεται αύριο προς ψήφιση.

Άρθρο του σχεδίου νόμου προβλέπει την κατάργηση της Εταιρείας Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΔΑΚΙ) του νησιού με αποτέλεσμα -όπως αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι- τα σκουπίδια απ’ όλη την Περιφέρεια (Ιονίου) να δύναται να καταλήξουν στην Κεφαλονιά.

Οι κινητοποιήσεις των Δήμων έχουν ως αίτημα την απόσυρση του άρθρου 93 του υπό ψήφιση περιβαλλοντικού νομοσχεδίου που αφορά την διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Κεφαλονιάς και Ιθάκης και την απόσυρση του άρθρου 26 που αφορά την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης του Αίνου.

«Αρνούμαστε να μπούμε στη λογική της κυβέρνησης να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς» δηλώνουν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης και συντονίζουν τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν.

Εκτός από το νησί του Ιονίου, θύελλα αντιδράσεων καταγράφεται σε όλη τη χώρα ενώ κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και διάφορες δράσεις σε άλλες πόλεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα (18.00) από δεκάδες περιβαλλοντικά κινήματα.

Πηγή: efsyn.gr

Προηγούμενο άρθροΘα πάμε διακοπές; Ας αποφασίσουν οι Έλληνες, γράφει ο γερμανικός Τύπος
Επόμενο άρθροΒαγγέλης Λουκέρης: Προβληματισμοί – Θέσεις για την αγωνία του μικρού επιχειρηματία για την «επόμενη ημέρα»