Αποζημίωση 2.000 ευρώ θα πάρουν όσοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι εν μέσω χιονιά στην Αττική Οδό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο τα 2.000 ευρώ θα δοθούν ανά αυτοκίνητο και όχι ανά επιβάτη.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη με τους επικεφαλής της Εταιρείας Αττικές Διαδρομές που διαχειρίζεται την Αττική Οδό, ώστε να αποφασιστούν οι λεπτομέρειες της αποζημίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αν τελικά υιοθετηθεί η απόφαση τα 2.000 ευρώ να δοθούν μόνο στα αυτοκίνητα και όχι στους επιβάτες που εγκλωβίστηκαν, αναμένεται να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων. Και αυτό γιατί αρκετοί ήταν αυτοί που ήταν επιβάτες ταξί, υπάλληλοι-οδηγοί φορτηγών που ανήκουν σε εταιρείες ή και ακόμα συνεπιβάτες των οδηγών που προσπάθησαν να απομακρυνθούν από το χιονιά και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία του ΑΠΕ, τότε κανείς από τους παραπάνω δεν θα μπορεί να πάρει την αποζημίωση των 2.000 ευρώ.

Κατά τη συνάντηση του υφυπουργού με τους επικεφαλής της διαχειρίστριας εταιρείας της Αττικής Οδού αρχικά θα συζητηθεί ο τρόπος που θα καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο, καθώς από μια ώρα και μετά όσοι έμπαιναν στον αυτοκινητόδρομο δεν έκοβαν εισιτήριο καθώς δεν λειτουργούσαν τα εκδοτήρια.

Προσφυγές κατά της εταιρείας

Σημειώνεται πως πολλοί είναι αυτοί που θα προσφύγουν κατά της εταιρείας και γι’αυτό δεν ξέρουν αν πρέπει να δεχθούν τα 2.000 ευρώ, θεωρώντας ότι έτσι μπορεί να χάσουν το δικαίωμα προσφυγής.

«Είναι σε μία κατάσταση που καλούν στα δικηγορικά γραφεία και ρωτούν σε πρώτη φάση αν θα πρέπει να δεχτούν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ ή αν θα πρέπει να προσφύγουν. Έχω υπόψιν μου πελάτη μου ο οποίος είχε σοβαρό θέμα με τον διαβήτη του έμεινε κλεισμένος με την γυναικά του η οποία ήταν καρκινοπαθής 13 ολόκληρες ώρες χωρίς να έχουν ούτε νερό ούτε να μπορούν να φανέ ούτε να μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους» λέει η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη στην ΕΡΤ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, έχει δηλώσει ότι: «Πέρα από τη χρηματική καταβολή που θα δοθεί, δεν παραιτείται – και αυτό πρέπει να το κάνουμε σαφές – κανένας από τίποτα. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν άμεσα και από εκεί και πέρα, όποιος πολίτης θέλει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, είναι ελεύθερος να το κάνει»

Από την άλλη ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε στο LIVE NEWS για τις αξιώσεις και την αποζημίωση των εγκλωβισμένων από τον χιονιά πολιτών στην Αττική Οδό.

«Οι αποζημιώσεις αυτού του τύπου είναι απαγορευτικό για κάποιον που θα το διαπραγματευτεί. Κανείς εκ των εντολέων μου, δεν θα υπογράψει κάποιο χαρτί ότι έλαβε την αποζημίωση και ότι δεν θα διεκδικήσει καμία άλλη αξίωση», ανέφερε.

«Αν συνδεθεί με κίνδυνο ζωής ή τέτοια ζητήματα, μπορεί να διεκδικήσει πάνω και 10-15 φορές επάνω αυτό το ποσό… Η Αττική Οδός παγίδευσε από σοβαρή αμέλειά της ανθρώπους οι οποίοι έμειναν χωρίς φαγητό και νερό και μέσα σε αυτές τις συνθήκες», συμπλήρωσε και ξεκαθάρισε πως «τα πρόσωπα διεκδικούν τα χρήματα και όχι τα άψυχα αυτοκίνητα».

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΔήμος Αργοστολίου: Με αυτή την διαδικασία οι δημότες θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα στο e-argostoli
Επόμενο άρθροΠολικό ψύχος: Τα μυστικά για να μην γλιστράτε όταν περπατάτε στον πάγο