Λίγες (18) ημέρες έμειναν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και η aftodioikisi.gr καταγράφει τις κυριότερες ημερομηνίες μέχρι τότε. Συγκεκριμένα

Το Σάββατο 11 Μαΐου γίνεται η ανακήρυξη των Συνδυασμών που θα είναι υποψήφιοι από το Πρωτοδικείο. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή 5 Μαΐου έληξε η προθεσμία για την δήλωση κατάρτισης Συνδυασμού και στο διάστημα που μεσολαβεί πραγματοποιείται ο σχετικός έλεγχος.

Έως το Σάββατο 18 Μαΐου (σ.σ. οκτώ ημέρες πριν την εκλογή) δίνεται η δυνατότητα παραίτησης υποψηφίου δημάρχου

Την ίδια ημέρα (18 Μαΐου) λήγει η προθεσμία παράδοσης των ψηφοδελτίων από το Συνδυασμό.

Έως Πέμπτη 23 Μαΐου «ο δήμαρχος εκδίδει και δημοσιεύει, με τοιχοκόλληση, σε όλες τις συνοικίες, σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς του δήμου και αναρτά στην ιστοσελίδα του δήμου πρόγραμμα που αναφέρει ακριβώς την ημέρα της ψηφοφορίας, τις ώρες που αρχίζει και τελειώνει, τον τόπο και το κατάστημα της ψηφοφορίας, τις έδρες για τις οποίες γίνεται η εκλογή και τους συνδυασμούς μαζί με τα ονόματα των υποψηφίων, που συγκροτούν κάθε συνδυασμό, όπως είναι γραμμένα στον πίνακα που έχει διαβιβάσει ο Περιφερειάρχης»

Έως Παρασκευή 24 Μαΐου επιτρέπεται η δήλωση παραιτηθέντος ή αποβιώσαντος δημάρχου: «Αν δεν έγινε αντικατάσταση, τη θέση του δημάρχου καταλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης».

Έως Σάββατο 25 Μαΐου ο δήμαρχος παραδίδει το εκλογικό υλικό στον Αντιπρόσωπο της Δικαστικής Αρχής

Κυριακή 26 Μαΐου: Ημέρα ψηφοφορίας

Έως Πέμπτη 30 Μαΐου λήγει η προθεσμία παράδοσης των ψηφοδελτίων από το Συνδυασμό για τον β΄γύρο

Έως Σάββατο 1 Ιουνίου ο δήμαρχος παραδίδει το εκλογικό υλικό στον Αντιπρόσωπο της Δικαστικής Αρχής.

Κυριακή 2 Ιουνίου: Ημέρα ψηφοφορίας

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΗ απλή αναλογική ανατρέπει την τράπουλα και “παραμπαστοί” ένθεν και εκείθεν, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός νυμφώνος δημοτικού συμβουλίου!
Επόμενο άρθρο“Τον περίμεναν να γυρίσει από την Κεφαλονιά”-«Αιματοβαμμένα γραμμάτια» ξεχρεώθηκαν στα Καμίνια – Πώς εκτέλεσαν τον «Κάβουρα»