Αυτοδιοικητικές εκλογές: «Μπλόκο» ΑΝΕΛ στην απλή αναλογική χωρίς πλαφόν

Αν και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν διευκρίνισε τι θα κάνει σε περίπτωση που ο κ. Π.Σκουρλέτης, με τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, οι σχέσεις τους είναι κάκιστες, με δεδομένη την αρνητική ψήφο του κ. Κατσίκη, την ψήφο κατά συνείδηση των ΑΝΕΛ αλλά και την αρνητική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι συγκεκριμένες διατάξεις για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, κρέμονται κυριολεκτικά σε μία κλωστή.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών με δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις επίμονες πιέσεις των αιρετών του κόμματός του να βάλει πλαφόν 3 ή 5% προκειμένου να ενισχύσει, έστω και στοχειωδώς, την κυβερνησιμότητα, τόνισε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή αναφορικά με την απλή αναλογική.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η απάντηση του υΠΕΣ στο επαναλαμβανόμενο αίτημα των δημάρχων που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι ο ίδιος δεν μπορεί να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή, καθώς η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος προκρίνει την απλή και άδολη αναλογική χωρίς πλαφόν.

Το ερώτημα είναι αν κάτι τέτοιο θα επαναλάβει και στον Π. Καμμένο, κι αν ναι, ποια θα είναι η αντίδραση του τελευταίου.

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr