Τέλος στα σενάρια που φέρουν τη ΝΔ, εάν δεν έχει αυτοδυναμία, να συμμετέχει σε οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό όχι τον πρόεδρο του κόμματος, αλλά κάποιο άλλο στέλεχος της παράταξης, στο οποίο θα συναινούσαν ο Αλέξης Τσίπρας και ενδεχομένως και η Φώφη Γεννηματά, βάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να δεχθώ μια τέτοια εξέλιξη» προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε συνεργάτες του, χωρίς να κρύβει την ενόχλησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, το σενάριο αυτό διακινείται από κορυφαίο πολιτικό παράγοντα, τον οποίο -ως φαίνεται- θα εξυπηρετούσε μια τέτοια εξέλιξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επειδή ακριβώς θέλει να αποφύγει όλες αυτές τις νάρκες που κάποιοι επιχειρούν να του βάλουν στον δρόμο προς την πρωθυπουργία, έχει ως μείζονα προτεραιότητα την αυτοδυναμία της ΝΔ. Γιατί θα του λύσει τα χέρια ώστε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, καταργώντας την απλή αναλογική και ταυτόχρονα να ολοκληρώσει την Συνταγματική Αναθεώρηση, επιτομή της οποίας είναι το άρθρο 32 του Συντάγματος που αποσυνδέει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τις πρόωρες εκλογές. Με την υπερψήφιση του αναθεωρητέου άρθρου και από τον ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε ο δρόμος η Βουλή που θα προέλθει από τις επόμενες εκλογές να εγκρίνει το κείμενο των αλλαγών, με 151 ψήφους. Αυτό ακυρώνει το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης και το πιο πιθανό είναι να περάσει η πρόταση που έκανε η ΝΔ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται με 151 ψήφους εφόσον αποτύχουν οι προηγούμενες .ψηφοφοτίες με τις πλειοψηφίες των 200 και των 180 ψήφων.

Σε μια τέτοια περίπτωση, καλά πληροφορημένες πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι ένα από τα πρόσωπα που συζητείται είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος. Μετά τον απεγκλωβισμό του από την υπόθεση της Novartis – το μέρος της δικογραφίας που τον αφορά αρχειοθετήθηκε – θα έχει έναν ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα η εκλογή του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ήδη είναι έτοιμη η Επιτροπή και βρίσκονται στην τελική επεξεργασία τα κείμενα των αναθεωρητέων άρθρων ώστε η ΝΔ να μη χάσει χρόνο. Ακόμη και τον Οκτώβριο να γίνουν οι εκλογές, θα έχει ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση έως τέλη Ιανουαρίου του 2020, οπότε ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορεί να εκλεγεί ακόμη και με 151 ψήφους.

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr