Το OPEN TV και ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Μανής, βρέθηκαν στο σημείο όπου κατασκευάζεται ο φράχτης

Πυρετώδεις είναι οι διαδικασίες των ελληνικών Αρχών για την κατασκευή του φράχτη στο νότιο τμήμα του ποταμού. Πρόκειται για έναν φράχτη από το πέταλο έως το Δέλτα, σε ένα μήκος δηλαδή περίπου 25 χιλιομέτρων.  Με τις εξελίξεις στον Εβρο να «τρέχουν», την ΕΛ.ΑΣ. να στέλνει ΜΑΤ και να οργανώνει ειδικό σχέδιο για να αποφευχθούν οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Κατεχάκη, η Ελλάδα παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να είναι έτοιμη, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την Τουρκία να υποκινεί προσεχώς νέες μαζικές μετακινήσεις μεταναστών στα σύνορα του Εβρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία είναι τα βασικά μέρη από τα οποία θα περάσει ο νέος φράχτης. Πρόκειται για τα σημεία «Πέταλο», εκεί όπου ο φράχτης θα φτάνει σε μήκος τα 16,5 χλμ., το «Κτήμα Τσιρώζη», όπου θα είναι 14 χλμ. και τέλος το σημείο Νεραϊδότοπος, όπου ο φράκτης θα καταλήγει και θα έχει μήκος 2,5 χιλιόμετρα. Το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας είναι «σφραγίστε τον Έβρο», με μονάδες ανεπτυγμένες σε πολλά σημεία για όσο θα διαρκέσει η ανέγερση του φράχτη ώστε να μην περνάει το παραμικρό.

Το OPEN και ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Μανής, βρέθηκαν στον Εβρο και κατέγραψαν πλάνα από το σημείο που κατασκευάζεται ο φράχτης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open ΤV, το έργο είναι σε πλήρη εξέλιξη και, όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, οι μελέτες θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου και η κατασκευή θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο. Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ του Open Παναγιώτης Μανής, στην κατασκευή του φράχτη θα συμμετάσχουν και μηχανικοί της Αντιπεριφέρειας Έβρου, που γνωρίζουν καλά την περιοχή. «Δεν θα είναι ένα απλό συρματόπλεγμα, αλλά θα είναι ενισχυμένος με τσιμεντένιες βάσεις για να μπορεί να αντέξει τις όποιες απόπειρες εισβολής», τονίζουν οι καλά γνωρίζοντες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, οι προετοιμασίες στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο είναι πυρετώδεις και αυτό γιατί, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, είναι κοινό μυστικό ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται ένα δεύτερο κύμα μεταναστών, που με την παρότρυνση, αν όχι και με τη βοήθεια των τουρκικών δυνάμεων, θα επιχειρήσει να περάσει σε ελληνικό έδαφος, όπως έγινε στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου, οπότε και αποκρούστηκε από τις ελληνικές δυνάμεις.

Και δεν είναι μόνο οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις των Τούρκων αξιωματούχων που ενισχύουν αυτό το σενάριο, αλλά και η κινητικότητα των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία κατά μήκος του ποταμού, εποπτεύοντας τα σύνορα. Βρίσκονται, ωστόσο, υπό τη στενή παρακολούθηση των ελληνικών δυνάμεων, που όχι μόνο περιπολούν συνεχώς κατά μήκος του ποταμού, αλλά, όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα ενισχυθούν επιπλέον τις επόμενες ημέρες. Οι νέες δυνάμεις αναμένεται να τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία στο βόρειο και το νότιο τμήμα του ποταμού, εκεί όπου έχουν εντοπιστεί από τις ελληνικές δυνάμεις μέρη, τα οποία ενδεχομένως να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σημεία εισβολής στο ελληνικό έδαφος.

Τη διαβεβαίωση ότι ο φράχτης θα κατασκευαστεί προκειμένου να προασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας, έδωσε από τον Εβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός σημείωσε ότι η παρουσία του στα σύνορα δεν σηματοδοτεί κάτι έκτακτο και ανησυχητικό, προσθέτοντας πάντως ότι «χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, κανένας εφησυχασμός και καμία ολιγωρία».

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open:

Πηγή: ethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού -Τι ισχύει για τα καταστήματα τις Κυριακές
Επόμενο άρθροΕπίδομα Παιδιού-Α21: Ποιοι θα δουν αύριο χρήματα στα ATM και πόσα