Αντιδρούν οι επιχειρηματίες για το βαρύ πρόστιμο και ετοιμάζονται μέχρι και για κατέβασμα ρολών

«Ηκυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ήθελε να στηρίξει και να ενισχύσει την αγορά, θέλαμε κι εμείς να αρθούν νωρίτερα τα μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις, αλλά με κανόνες, που είναι αδιαπραγμάτευτοι. Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια Υγεία. Ολοι να συνειδητοποιήσουν, και οι επιχειρηματίες, ότι άπαντες ακολουθούμε πρωτόκολλα και κανόνες» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στο «λουκέτο» για δύο μήνες και στην επιβολή προστίμου 20.000€ σε beach bar στη Μύκονο για τη μή τήρηση των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν πρέπει να υπάρχει φόβος, καθώς αν τηρούμε τα μέτρα και τους κανόνες δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα» μιλώντας από το αεροδρόμιο Μακεδονία στο πλαίσιο των συσκέψεων με την Fraport και τους τοπικούς φορείς έτσι ώστε από την ερχόμενη Δευτέρα να υποδεχθεί το αεροδρόμιο πτήσεις από το εξωτερικό ύστερα από τρεις μήνες. Η Θεσσαλονίκη είναι υψηλής προτεραιότητας κι αποτελεί στοίχημα της κυβέρνησης και για τον τουρισμό» κατέληξε.

Σε όλες τις τοποθετήσεις τους, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι διατρανώνουν ότι η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη, δεν θα κάνει τα… στραβά μάτια και δεν θα χαριστεί σε κανέναν παραβάτη που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, εξήγησε ότι έχουν γίνει αρκετοί έλεγχοι αλλά «λουκέτο» δεν έχει επιβληθεί σε καμία άλλη περίπτωση καθώς «δεν βρέθηκε σε κανένα άλλο σημείο τόσο εξόφθαλμη παραβίαση των κανονισμών». Το «λουκέτο», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης, είναι το τελευταίο μέτρο και εξαρτάται από το μέγεθος της παραβίασης των κανόνων.

«Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ. Ηταν σαν να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι «η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους και αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε» τονίζοντας, όμως, ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια Υγεία.

Ετοιμοι να κατεβάσουν ρολά οι Μυκονιάτες επιχειρηματίες

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε επιχειρηματίες στη Μύκονο το πρόστιμο 20.000 ευρώ και το «λουκέτο» 60 ημερών που επιβλήθηκε σε γνωστό beach bar στη Φτελιά. Μάλιστα, οι καταστηματάρχες δεν αποκλείεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας να φτάσουν στο σημείο ακόμη και να κλείσουν μαζικά τα μαγαζιά τους.

Μιλώντας στο Open TV ο πρόεδρος σωματείου εστίασης και διασκέδασης Μυκόνου, Γιάννης Θεοχάρης χαρακτήρισε «ατυχές το γεγονός» κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν θα επαναληφθεί» κι όλο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «ήταν ανοιχτό μόνο το 10% των επιχειρήσεων και γι αυτό δημιουργήθηκε ο συνωστισμός». «Είμαστε νοήμονες, η ασθένεια δεν πέρασε. Βλέπουμε τι γίνεται στον κόσμο. Δεν είμαστε κουτοί για να επαναλάβουμε τα ίδια συμπτώματα και να μην προσέξουμε τα μαγαζιά μας. Θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να μην επαναληφθεί. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε και τους εργαζόμενούς μας, που βάλλονται αυτή τη στιγμή περισσότερο».

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά από το «νησί των ανέμων» οι καταστηματάρχες θα συζητήσουν σήμερα το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι έπεσε βαρύς ο πέλεκυς στο beach bar, με τις κινητοποιήσεις αυτές να φτάνουν μέχρι και σε κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

Πηγή: ethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΧαμένη χρονιά τουριστικά το 2020 για τους επαγγελματίες
Επόμενο άρθροΚΤΕΛ Κεφαλονιάς: Νέα δρομολόγια για Αθήνα-Πάτρα από 9-16 Ιουνίου