Τι απαντά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για την επιστροφή του στους τηλεοπτικούς μας δέκτες

«Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε καθημερινά ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά». Αυτό είχε δηλώσει στις 26 Μαΐου, λέγοντας το δικό του αντίο στους πολίτες και τους εκπροσώπους του Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, όμως, από την επόμενη Τρίτη, 21 Ιουλίου, και για μία φορά την εβδομάδα θα βγαίνει στις 18:00 σε απευθείας σύνδεση για να ενημερώνει τους πολίτες τόσο για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας όσο και για τον τιτάνιο αγώνα που δίνει η κυβέρνηση και οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία, στην Υγεία, για να περιοριστεί ο ιός. «Είναι σημαντικό να ενημερώνονται οι πολίτες για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Είναι σημαντικό όλοι να γνωρίζουμε τις διαδικασίες που γίνονται κατά της πανδημίας», αναφέρει αρχικά στο ethnos.gr ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα, στο ερώτημα αν υπάρχει λόγος ανησυχίας τώρα στη χώρα μας, ο ίδιος είναι ξεκάθαρος: «Δεν υπάρχει ούτε λόγος πανικού αλλά ούτε και λόγος εφησυχασμού».

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η επαναφορά της ενημέρωσης – μία φορά την εβδομάδα από την επόμενη Τρίτη – θα γίνει για να μην στοχοποιούνται ούτε συγκεκριμένες περιοχές και ούτε πολίτες και για να μην υπάρχει διασπορά ανεύθυνων και ψευδών ειδήσεων. «Κάνουμε σκληρή δουλειά καθημερινά κόντρα στον κορονοϊό. Γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια από όλους όσοι εργάζονται σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες και πρέπει αυτό να το γνωρίζουν όλοι», επισημαίνει ο κ. Χαρδαλιάς.

Την επιστροφή της ενημέρωσης, η οποία δεν θα είναι καθημερινή, αλλά εβδομαδιαία ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, λέγοντας πως θα αφορά σε επιχειρησιακά θέματα και θα γίνεται κάθε Τρίτη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν στην εβδομαδιαία ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «σε αυτή τη φάση κρίνεται σκόπιμο να παραμείνουμε στα επιχειρησιακά δεδομένα στα οποία θα υπάρχει ενημέρωση από τον κ. Χαρδαλιά και μόνο. Αν κριθεί αναγκαίο στην πορεία να υπάρξει ευρύτερη ενημέρωση θα το εξετάσουμε».

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΒελόπουλος: Γιατί απομακρύνθηκαν τα μηχανήματα από τις ως άνω κλίνες ΜΕΘ, του Νοσοκομείου Αργοστολίου και πού κατέληξαν;
Επόμενο άρθρο14 χρόνια φυλακή στη Γερμανίδα για τη δολοφονία του συντρόφου της – Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στην δίκη