Χαρίτσης: Αυξημένη χρηματοδότηση και σωρεία πρόσθετων εργαλείων στους νέους Δήμους

Σημαντική έκτακτη χρηματοδότηση και άλλες διευκολύνσεις και εργαλεία, ώστε να γίνει ομαλά έως την 1η Σεπτεμβρίου η διάσπαση των Δήμων, προανήγγειλε για μία ακόμα φορά ο Υπ. Εσωτερικών μιλώντας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο ο Α. Χαρίτσης όσο και ο Π. Σκουρλέτης επανέλαβαν ότι το σχέδιο που έχει καταρτίσει το ΥΠΕΣ, περιλαμβάνει αυξημένη χρηματοδότηση ως «προίκα» στους νέους δήμους αλλά και σωρεία πρόσθετων εργαλείων ώστε να αντιμετωπίσουν κατάλληλα τα όποια προβλήματα ή δυσλειτουργίες ενδεχομένως εμφανιστούν καθώς και τις αυξημένες ανάγκες λόγω του διαχωρισμού των υπηρεσιών και της σύστασης των νέων διαδημοτικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, θα δοθεί επαρκής χρόνος ως μεταβατικό διάστημα για τη λειτουργία των νέων δήμων, παράλληλα με τις υπάρχουσες δομές των ενιαίων ΟΤΑ που έως σήμερα λειτουργούν.
Η εξειδίκευση της «προίκας» αυτής θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες για κάθε έναν από τους 12 νέους δήμους που θα δημιουργηθούν ενώ θα υπάρξει στενή συνεργασία για όλο το μεταβατικό διάστημα του Υπουργείου Εσωτερικών με τους αυτοδιοικητικούς φορείς και τις υπηρεσίες των υπό διάσπαση δήμων.

Με πληροφορίες από corfupress.gr