Το «σπάσιμο» πέντε δήμων, με ρύθμιση που θα κατατεθεί στη βουλή τον Ιανουάριο, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», στην εκπομπή aftodioikisi.gr» και το δημοσιογράφο Χρ. Βούζα.

«Δεν μπαίνουμε σε συνολική αναθεώρηση του χωροταξικού της αυτοδιοίκησης, παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Θα υπάρξουν ελάχιστες παρεμβάσεις που αφορούν εξόφθαλμες περιπτώσεις».

Θα «υπάρξει το πολύ ¨σπάσιμο» πέντε δήμων με σχετική ρύθμιση που θα έρθει μέσα στον Ιανουάριο», τόνισε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας όμως να κατονομάσει τους συγκεκριμένους δήμους.

Ωστόσο προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές θα προχωρήσει σε συνολική αναμόρφωση του αυτοδιοικητικού χάρτη. «Θα εξετάσουμε που δούλεψε ο Καλλικράτης και που όχι. Θεωρώ ότι κάθε περιοχή έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που πρέπει να τα λάβουμε υπόψιν μας», υπογράμμισε και συνέχισε: Αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές του Μαιου, σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες».

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΕπιμελητήριο: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Σ. Βλάχος στο Διεθνές Επιμελητήριο
Επόμενο άρθροΣπαθής: “Συμφωνούμε με το σχέδιο της ΠΙΝ στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών”