Από το βήμα της Βουλής τρεις υπουργοί της κυβέρνησης “χάρισαν” 6 μίλια τα οποία αποτελούν “δυντηικό μας δικαίωμα”! Την αρχή έκανε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης που ανακοίνωσε ότι “κόκκινη γραμμή” μας είναι τα 6 ναυτικά μίλια!

Ακολούθησε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που χαρακτήρισε “εθνικιστική” την άποψη τα 12 ναυτικά μίλια!

Σήμερα ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος συνέχισε το μπαράζ δηλώσεων-έκπληξη για τα εθνικά μας συμφέροντα ,λέγοντας ότι οι ΕΔ έχουν αποστολή την διαφύλαξη των 6 μιλίων γιατί τα …υπόλοιπα 6 είναι δυνητικό μας δικαίωμα. Το οποίο δηλαδή το απεμπολούμε;

Αν η δήλωση ήταν μία θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για άτυχη στιγμή. Μέσα σε λίγες ημέρες έχουμε όμως τρεις από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης να λένε στους Έλληνες πολίτες να ξεχάσουν τα 12 ναυτικά μίλια. Αυτό λένε επί της ουσίας, εκφράζοντας προφανώς και οι τρεις την επίσημη κυβερνητική γραμμή.

Κάπως έτσι δικαιώνονται όσοι υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν θα επιχειρήσει να κερδίσει “πόντους” σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο χωρίς “ν΄ ανοίξει μύτη”.

Παρά τις δηλώσεις που έχουν προκαλέσει όχι μόνο σφοδρή πολιτική αντιπεράθεση αλλά και πολύ μεγάλη και δικαιολογημένη καχυποψία στην κοινή γνώμη, το ΥΠΕΞ έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, για τη νέα παράνομη τουρκική Navtex, καθώς και την ενημέρωση συμμάχων και εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η έκδοση νέας παράνομης Navtex από την τουρκική πλευρά, με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Ρόδου, προκειμένου να διεξάγει παράνομες σεισμικές έρευνες, δείχνει για πολλοστή φορά ότι η Τουρκία, με τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη προκλητική και παραβατική της συμπεριφορά, αγνοεί πλήρως τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Συμπεριφέρεται σαν κράτος-παρίας που επιθυμεί την αποσταθεροποίηση της περιοχής και την κατακόρυφη αύξηση της έντασης», αναφέρει και τονίζει πως η παράνομη αυτή ενέργεια «αντιστρατεύεται κάθε προσπάθεια αποκλιμάκωσης».

«Παράλληλα, η επανάληψη των παράνομων ενεργειών της τουρκικής πλευράς, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις συνεχείς εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον άμεσο τερματισμό των ενεργειών αυτών, εκθέτει ακόμα περισσότερο την τουρκική πλευρά».

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά, η οποία ουσιαστικά απομακρύνει ακόμα περισσότερο την προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου και καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex που εξέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες», υπογραμμίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: https://www.militaire.gr/

Προηγούμενο άρθροΗρακλής Πρόννων: Αδικη ηττα για την ομαδα μας σημερα 5-2 (pics+video)
Επόμενο άρθρο«Τελειώνετε, άντε παίζουμε τώρα…»: Εντολή ταξίαρχου στους αστυνομικούς για πρόστιμα σε νεαρά άτομα στο Σύνταγμα (vid)