Τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο, που, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αθηναίων, δείχνουν ότι προτιμούν οι χρήστες του Διαδικτύου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σύγχρονο εργαλείοPaloPro για Web & Social Listening και Analytics, τη συνεργασία με το οποίο εγκαινιάζει σήμερα η aftodioikisi.gr, ο κ. Ηλιόπουλος, πριν, μάλιστα την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, αντιμετωπίζεται πολύ πιο θετικά από τους χρήστες του Διαδικτύου, τόσο από τον Κώστα Μπακογιάννη όσο και από τον Παύλο Γερουλάνο. Συγκεκριμένα, οι τρεις βασικοί υποψήφιοι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στο δήμος Αθηναίων, είχαν 1.752 συνολικές αναφορές σε twitter, facebook, ειδησεγραφικές ιστοσελίδες, forums και blogs για τη χρονική περίοδο 11 – 27 Νοεμβρίου 2018. Από αυτές τις περισσότερες (950) τις είχε Κώστας Μπακογιάννης εξαιτίας της ιδιότητας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ακολουθεί ο Νάσος Ηλιόπουλος με 454 και τελευταίος ο Παύλος Γερουλάνος με 348. Ωστόσο, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί σημαντικά σε θετικά συναισθήματα απέναντι στους δύο συνυποψήφιούς του. Συγκεκριμένα, παρότι και για τους τρεις υπερτερούν σημαντικά τα ουδέτερα συναισθήματα, σχεδόν μία στις τρεις αναφορές (ποσοστό 29,3%) στον κ. Ηλιόπουλο είναι θετικές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον κ. Μπακογιάννη είναι 4,7% και για τον κ. Γερουλάνο, ακόμη μικρότερο, στο 3,2%. Αναφορικά με την Ελθήνα Αγγελοπούλου, σε 188 αναφορές το ίδιο διάστημα είχε 56,3% αρνητικά συναισθήματα, 41,3% ουδέτερα και 2,4% θετικά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την σχετική ανάλυση των επιμέρους αποτελεσμάτων:

-Ο Νάσος Ηλιόπουλος παρουσιάζει δυο συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι Παύλου Γερουλάνου και Κώστα Μπακογιάννη σύμφωνα με κάποιους χρήστες Social Media. Ο Ηλιόπουλος είναι ενεργός πολιτικός (όπως και ο Μπακογιάννης) ενώ ο Γερουλάνος επανέρχεται μετά από μια περίοδο προβολής που είχε ως υπουργός στην κυβέρνηση του  Γιώργου Παπανδρέου. Ταυτόχρονα, ο Ηλιόπουλος σε σύγκριση με τον Μπακογιάννη αποτελεί ένα νέο πολιτικό πρόσωπο, που εμφανίστηκε χωρίς να έχει πολιτική παράδοση.

-Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι χρήστες των Social Media συγκρίνουν μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα  του Ηλιόπουλου με το πείραμα του Αλέξη Τσίπρα (2006) και με του Γαβριήλ Σακκελαρίδη (2014).

Σύμφωνα με τους αναλυτές Νίκο Αρβανίτη (Δημοσιογράφο και Content Director της Palo Services) και Γιώργο Πρωτόπαπα (Δημοσιογράφος και Sr. Data Analyst της Palo Services) «ο Νάσος Ηλιόπουλος με βάση τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα ξεκινάει ήδη με ένα θετικό πρόσημο στο ελληνικό διαδίκτυο συγκριτικά με Μπακογιάννη και Γερουλάνο».

 

ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

 

ΕΛΘΗΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

Το πλήρες κείμενο της ανάλυσης περιεχομένου είναι το εξής:

Η ανάλυση περιεχομένου (ποιοτικά δεδομένα) του PaloPro δείχνει ότι το σύνολο της διαδικτυακής κοινής γνώμης αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα τις υποψηφιότητες για το Δήμο Αθηναίων. Αναλυτικότερα:

 • Το γεγονός ότι ο Κώστας Μπακογιάννης κατεβαίνει από τη Στερεά Ελλάδα στην Αθήνα χωρίς να έχει επαφή με τα προβλήματα της πρωτεύουσας προκαλεί ανησυχία σε χρήστες του διαδικτύου.
 • Κάποιοι χρήστες των Social Media θεωρούν ότι διαδραματίστηκε ένα πολιτικό παρασκήνιο για την υποψηφιότητα Μπακογιάννη καθώς ο Γιώργος Πατούλης νυν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής είχε ήδη αναγγείλει πολύ πιο πριν την υποψηφιότητά για το Δήμο Αθηναίων.
 • Ο Δήμος Αθηναίων που έχει μόνο την υποψηφιότητά του Μπακογιάννη καθώς δεν υπάρχουν αντάρτες κάνει κάποιους χρήστες των Social Media να θεωρούν ότι η ΝΔ μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα σε σχέση με άλλους δήμους.
 • Ο τίτλος του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη εκπέμπει ένα ασαφές μήνυμα και κάποιοι χρήστες θεωρούν ότι δεν ταυτίζεται με το μέσο Αθηναίο.
 • Ο Παύλος Γερουλάνος, ένας Αθηναίος πολίτης που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα από την Κυψέλη κερδίζει σημειολογικά τον Κώστα Μπακογιάννη από το Piraeus 117 Academy σύμφωνα με χρήστες των Social Media. Η Κυψέλη θεωρείται μια γειτονιά με σημαντικά και πολλά προβλήματα.
 • Ο Παύλος Γερουλάνος θεωρείται από χρήστες του διαδικτύου φυσικός διάδοχος του Γιώργου Καμίνη – ανήκουν και οι δύο στο ΚΙΝΑΛ- και πιστεύεται ότι θα συνεχίσει το έργο του Δημάρχου Αθηναίων.
 • Ο Παύλος Γερουλανος πιστεύεται ότι θα υποστηριχτεί και από την ομάδα «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά σύμφωνα με κάποιους χρήστες των Social Media.Υπόθεση που μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα με το ΣΥΡΙΖΑ αν αποφασίσει να μην κατεβάσει υποψήφιο ή ο υποψήφιός του δεν προχωρήσει σε δεύτερο γύρο.
 • Η αιχμή του Παύλου Γερουλάνου για τον Κώστα Μπακογιάννη ότι «μια ομάδα που βλέπει την Αθήνα σαν φέουδο» κάνει κάποιους χρήστες του διαδικτύου να θεωρούν ότι επιδιώκει να αναδείξει ότι δεν προέρχεται από «πολιτικό τζάκι» και να επηρεάσει το θυμικό των πολιτών ενάντια στην οικογενειοκρατία.
 • Κώστας Μπακογιάννης και Παύλος Γερουλάνος φαίνεται να απευθύνονται και σε ένα διαδικτυακό κοινό που δεν είναι δικό τους με βάση τη κυριαρχία των ουδέτερων συναισθημάτων και την ανάλυση περιεχομένου.
 • Το «φάντασμα» του Γιώργου Καμίνη αναμένεται να «κυνηγήσει» τους υποψήφιους με σημείο αναφοράς το λογιστικό πλεόνασμα που πέτυχε καθώς ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων θα πρέπει σύμφωνα με κάποιους χρήστες των Social Media να το διαχειριστούν σωστά.
 • Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προτείνει μια υποψηφιότητα σύμφωνα με τους χρήστες του διαδικτύου με «λευκό» πολιτικό μητρώο.
 • Ο Νάσος Ηλιόπουλος, ηλικίας 35 ετών εκπροσωπεί σύμφωνα με χρήστες των Social Media την «υβριδική»  νέα γενιά του ΣΥΡΙΖΑ, μια νέα γένια μορφωμένη και τεχνοκρατική και πολιτικά άφθαρτη.
 • Ο Νάσος Ηλιόπουλος σύμφωνα με την ανάλυση περιεχόμενου λαμβάνει θετικό πρόσημο από το μέχρι τώρα έργο του στο υπουργείο. Χρήστες του διαδικτύου του πιστώνουν το νέο μοντέλο καταπολέμησης της ανεργίας και ευαισθησίες για την κοινωνία. Ένας μεγάλος αριθμός αναφορών προέρχεται από το ότι είναι υφυπουργός Εργασίας.
 • Ο Ηλιόπουλος δεν εμφανίζει αδύνατα σημεία. Οι ελάχιστες αρνητικές διαφορές προέρχονται εξαιτίας του διορισμού της 33χρόνης Κατερίνα Εξερτζόγλου ως Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου. Όμως δεν φαίνεται ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα.
 • Ο Νάσος Ηλιόπουλος παρουσιάζει δυο συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι Παύλου Γερουλάνου και Κώστα Μπακογιάννη σύμφωνα με κάποιους χρήστες Social Media. Ο Ηλιόπουλος είναι ενεργός πολιτικός (όπως και ο Μπακογιάννης) ενώ ο Γερουλάνος επανέρχεται μετά από μια περίοδο προβολής που είχε ως υπουργός στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Ταυτόχρονα, ο Ηλιόπουλος σε σύγκριση με τον Μπακογιάννη αποτελεί ένα νεο πολιτικό πρόσωπο, που εμφανίστηκε χωρίς να έχει πολιτική παράδοση.
 • Κάποιοι χρήστες των Social Media συγκρίνουν μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ηλιόπουλου με το πείραμα του Αλέξη Τσίπρα (2006) και με του Γαβριήλ Σακκελαρίδη (2014).
 • Ο Νάσος Ηλιόπουλος με βάση τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα ξεκινάει ήδη με ένα θετικό πρόσημο στο ελληνικό διαδίκτυο συγκριτικά με Μπακογιάννη και Γερουλάνο.
 • Ένα σημαντικό ποιοτικό δεδομένο που αναδεικνύεται είναι το θέμα της ασφάλειας της Αθήνας καθώς ένας μεγάλος αριθμός χρηστών του διαδικτύου το θεωρεί άμεση προτεραιότητα για το νέο Δήμαρχο Αθηναίων.

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Προσβασιμότητα ως δικαίωμα και ως υποχρέωση
Επόμενο άρθροO ΑΣΚ νίκησε στο Αίγιο