Διακοπές το καλοκαίρι: Βήμα-βήμα τα αυστηρά μέτρα για ακτοπλοϊκό ταξίδι με μάσκα

Τελείως διαφορετικά θα είναι τα ταξίδια από το φετινό καλοκαίρι λόγω κορονοϊού

Ενα διαφορετικό καλοκαίρι θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο κλάδος της ακτοπλοΐας λόγω κορονοϊού. Τα μέτρα ασφαλείας που προτείνει το υπουργείο θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά για όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά.  Οι επιβάτες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γεωργίας Λαγού για το OPEN, θα θερμομετρούνται προτού επιβιβαστούν στο πλοίο. Υστερα, θα πρέπει να τηρούν απόσταση ασφαλείας 1,5 μέτρου και να φορούν μάσκες. Οι επιβάτες με αναπνευστικά προβλήματα που δεν αντέχουν την πολύωρη χρήση μάσκας αναγκαστικά θα πρέπει να έχουν απόσταση δύο μέτρων από τους άλλους.

Ο αριθμός των επιβατών θα είναι μειωμένος. Στα συμβατικά πλοία ο μέγιστος αριθμός των επιβατών θα φτάνει μέχρι και το 55% ενώ στα ταχύπλοα το 50%.  Από τη μπουκαπόρτα μέχρι και τη ρεσεψιόν σε όλη τη διαδρομή θα τοποθετηθούν στο δάπεδο ειδικές σημάνσεις που θα δείχνουν τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται. Ιδιαίτερη θα είναι και η διαμονή στις καμπίνες. Θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά καμπίνα, εκτός αν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια. Μέτρα προστασίας θα λαμβάνονται και στους υπόλοιπους χώρους του πλοίου.

Στη ρεσεψιόν, στο μπαρ και στο εστιατόριο θα τοποθετηθεί ειδικό προστατευτικό έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή τα μέλη του πληρώματος με τους επιβάτες. Τα καθίσματα, επίσης, θα είναι περιορισμένα προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του OPEN εδώ

Πηγή: ethnos.gr