Πρόσφατα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Τοπική Κοινότητα Πουλάτων του Δήμου Σάμης  όπου συμμετείχαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων και Δήμου Σάμης μαζί με κατοίκους του χωριού. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν τα σημαντικότερα  προβλήματα που απασχολούν την Κοινότητα όπως:

* τα αντιπλημμυρικά έργα με την διάνοιξη του κεντρικού γεφυριού ώστε να μπορούν να περνάει ο όγκος των νερών και να μην πλημμυρίζει ο κεντρικός δρόμος,

*το εσωτερικό οδικό δίκτυο που είναι πεπαλαιωμένο και γεμάτο λακκούβες, αλλά και οι ασυντήρητοι αγροτικοί δρόμοι,

*ο κορεσμός του κοινοτικού κοιμητηρίου,

*η αποκατάσταση  του Δημοτικού Σχολείου που είναι εγκαταλειμμένο και ακατάλληλο για χρήση,

* η ολοκλήρωση της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας,

* η επισκευή του εξωτερικού τοιχίου του Κοινοτικού Γραφείου,

*αλλά και η συντήρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Επίσης αναφέρθηκε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το σπήλαιο Αγκαλάκι και η αναστήλωση της εκκλησίας της Παναγίας της Αμυγδαλιώτισσας που είναι ένα ιστορικό πολιτιστικό μνημείο του 17

αιώνα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεσμευτήκαμε να φέρουμε αυτά τα προβλήματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης που μαζί με την κινητοποίηση των κατοίκων θα απαιτήσουμε να παρθούν αποφάσεις και να δρομολογηθούν λύσεις  για την επίλυση τους.

Αυτή η κατάσταση που υπάρχει στα Πουλάτα είναι μια εικόνα που υπάρχει  σε όλη την Κεφαλονιά. Οι προτεραιότητες των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών είναι άλλες, διαφορετικές από την κάλυψη των βασικών  λαϊκών αναγκών που αφορούν την πολιτική προστασία, την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Είναι αυτές που καθορίζονται ως προτεραιότητες από τις κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε. που τις υλοποιούν με θρησκευτική ευλάβεια, δηλαδή την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους, μετατρέποντας τον ιδρώτα του λαού σε υπερπλεονάσματα που πηγαίνουν σε φοροαπαλλαγές και χρηματοδοτικά εργαλεία για αυτές.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να βγάλει τα συμπεράσματα του και να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν χωρίς να χαμηλώνει τις απαιτήσεις του τόσο από την κυβέρνηση και τον Βουλευτή, όσο και από την Περιφέρεια και τον Δήμο Σάμης.

13 Γενάρη 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμης

Προηγούμενο άρθροΜεταφορικό Ισοδύναμο: Ερωτήματα προς Επιμελητήριο , Μεταφορικές Εταιρείες, Εμπορικούς Συλλόγους Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Επόμενο άρθροΣτα γραφεία της ΕΠΟ για έλεγχο η Οικονομική Αστυνομία