Διάσπαση Δήμου: «Προβληματική η τροπολογία», λέει η Φωτεινή Βάκη. (Βίντεο)

Την έντονη ανησυχία της εξέφρασε για ακόμα μία φορά η Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, για το θέμα της διάσπασης του Δήμου Κέρκυρας, με αφορμή την τροπολογία όπως αυτή διέρρευσε στον τύπο.
Η κ. Βάκη μιλώντας στο Corfutv τόνισε ότι αν ισχύσει αυτή η τροπολογία τότε θα μπούμε στον αυτόματο πιλότο.
Όπως είπε: «Εγώ διάβασα αυτή την τροπολογία η οποία διέρρευσε. Να σας πω ότι είμαι απέναντι στις διαρροές σε αυτά τα φαινόμενα γιατί δεν είναι δυνατόν να διαρρέει κάτι το οποίο δεν έχει ακόμα κατατεθεί. Όπως και να έχει, αν αυτή θα είναι τελικά η τελική μορφή της τροπολογίας, και την μελέτησα πολύ προσεκτικά και με νομική συνδρομή, υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα και κυρίως για την Κέρκυρα.
Δεν αναφέρομαι στους άλλους γιατί μπορεί να έχουν 1000 δίκια.
Ξανά λέω όμως, αν είναι αυτή η τελική μορφή της τροπολογίας και με δεδομένη τη διοικητική ανεπάρκεια ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή του μηχανισμού στην Κέρκυρα που λέγεται δήμος και το βιώνουμε, με αυτήν την τροπολογία μέχρι να επιλυθεί η διοικητική διαίρεση του Δήμου θα είμαστε στον αυτόματο πιλότο θεωρώ μέχρι τον Μάρτιο του 2020.
Διότι προβλέπει ένα μεταβατικό στάδιο και έναν μεταβατικό Οργανισμό, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα ούτε εντέλλεστε από ότι λένε οι νομικοί, και ότι είναι να διευθετήσει θα γίνει με ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου του ενιαίου Δήμου, όπως θέματα κατανομής του προσωπικού στους νέους τρεις δήμους και μάλιστα κατά παρέκκλιση κινητικότητας.
Δεν εκταμιεύονται κάποια κονδύλια, εγώ δεν έχω δει ακόμα έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για να δω τι μέλλει γενέσθαι, ώστε να πει κάποιος ότι θα φτιάξει Τεχνικές Υπηρεσίες. Με φοβίζει αυτό το μεταβατικό στάδιο σε έναν  δήμο που έχει προβλήματα υποστελέχωσης και με αυτά τα προβλήματα όπως είναι τα σκουπίδια, αυτό το μεταβατικό στάδιο νομίζω κυριολεκτικά ότι θα μπούμε στον αυτόματο πιλότο».
Αναδημοσιευση από www.corfutvnews.gr