Αγαπητό kefaloniamagazine

Συνέντευξη στον Cosmos fm έδωσε ο Δημαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και έδωσε ειδήσεις πάνω σε θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα. Αναλυτικά:

Για το βενζινάδικο

Ειπε ότι η Δημοτική του Αρχή βρέθηκε να δέχεται κριτική για ένα θέμα που έχει ευθύνη η προηγούμενη Δημοτικη Αρχή. Αποκάλυψε ότι αναμενεται το ΦΕΚ που θα επιτρέψει την ανάληψη διοικητικών καθηκόντων στους δημοτικούς υπαλλήλους ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την Πινακοθήκη

ο Δήμος προχωρά τη μελέτη για την κατασκευή της πινακοθήκης στο χώρο του πρώην «Μεγάρου» ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα ολοκληρώνεται η μουσειολογική μελέτη του κτιρίου. Εξαλλου έως τις 15 Οκτωβρίου θα υποβληθεί πρόταση σε ανοιχτό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την διεκδίκηση χρηματοδότησης, ενώ όταν αυτή εγκριθεί , θα προβλέπει τη δημιουργία πινακοθήκης σε όλο το κτίριο (στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο) ώστε το σύνολο των χώρων του να παραδοθεί στον Πολιτισμό!

Για τον Βιολογικό Αργοστολιου

έχει εντοπιστεί το πρόβλημα λειτουργίας του και απαιτείται μια από τις μονάδες του να βγει εκτός ώστε να επισκευαστεί για να μπορέσει στη συνέχεια να λειτουργήσει σωστά. Ειπε ότι ότι τα βυτιοφόρα θα πρέπει να φύγουν από το Αργοστόλι και επέρριψε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Παρίση για το ότι άφησε το πρόβλημα χωρίς λύση

Για τα έσοδα του Δήμου

ο  Δήμος Αργοστολίου είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει έως τέλους τις όποιες συμβάσεις με τους ιδιώτες στις παραλίες και τα σπηλαια. μέχρι 28/8 τα σπήλαια είχαν λιγότερα χρήματα από την προηγούμενη χρονιά, ενώ από την πρώτη Σεπτεμβρίου που έχει την ευθύνη ο Δήμος Αργοστολίου , υπό την εποπτεία οικονομικών υπαλλήλων,  τα έσοδα πηγαίνουν πολύ καλύτερα σε σχέση με τις αντίστοιχες περσυνές ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Ο τοπικός αναλυτης