Δήμαρχος απειλεί με ποινικές διώξεις εργαζόμενους που αντιστάθηκαν σε ιδιωτικοποίηση (έγγραφο)

Με απειλές για ποινικές διώξεις απαντά ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος στους αγώνες των εργαζόμενων να μην ιδιωτικοποιηθεί  το πλύσιμο των κάδων του Δήμου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε καταγγελία του το Σωματείο Εργαζομένων «αφού είχαμε παρακολουθήσει και παρέμβει στο δημοτικό συμβούλιο και άρα έχοντας και ιδία αντίληψη πως εξελίχθηκαν οι ψηφοφορίες, κάναμε το αυτονόητο να ενημερώσουμε και να επιστήσουμε την προσοχή στους συναδέλφους σε διάφορα τμήματα του Δήμου να μην προχωρήσουν σε καμιά ενέργεια και να μην υποχωρήσουν σε καμιά πίεση της Δημοτικής Αρχής ,προκειμένου να μην προχωρήσει το θέμα της ιδιωτικοποίησης. Η ανακοίνωση προς τους συναδέλφους κοινοποιήθηκε και στη δημοτική αρχή η οποία με έγγραφο του Δημάρχου κου Βούρου μας ΑΠΑΝΤΗΣΕ στις 14/5/2020 απειλώντας μας ότι οι ενέργειες του Σωματείου αποτελούν ποινικά αδικήματα και ότι επιφυλάσσεται ο κος Δήμαρχος προσωπικά για κάθε νόμιμο δικαίωμα του Δήμου!!!!!». Να σημειωθεί ότι η σχετική εισήγηση της δημοτικές Αρχής για ιδιωτικοποίηση απορρίφθηκε από το ΔΣ του δήμου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ

ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΠΡΟΣ Ε.Ε.ΑΔΕΔΥ

Ε.Ε. ΠΟΕ-ΟΤΑ

Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής του κου Βούρου να εκχωρήσει σε ιδιώτη το πλύσιμο των κάδων του Δήμου προσέκρουσε στην αντίδραση του Σωματείου μας αλλά και στην καταψήφιση της εκχώρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφους 17 έναντι 13 της πρότασης Δημάρχου.

Η δημοτική αρχή Βούρου αφού έγινε το δημοτικό συμβούλιο και ολοκληρώθηκε με ψηφοφορία εις βάρος του, αμέσως ξεκίνησε μια επιχειρηματολογία ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι παράνομη.

Εμείς ως Σωματείο Εργαζομένων αφού είχαμε παρακολουθήσει και παρέμβει στο δημοτικό συμβούλιο και άρα έχοντας και ιδία αντίληψη πως εξελίχθηκαν οι ψηφοφορίες, κάναμε το αυτονόητο να ενημερώσουμε και να επιστήσουμε την προσοχή στους συναδέλφους σε διάφορα τμήματα του Δήμου να μην προχωρήσουν σε καμιά ενέργεια και να μην υποχωρήσουν σε καμιά πίεση της Δημοτικής Αρχής ,προκειμένου να μην προχωρήσει το θέμα της ιδιωτικοποίησης.

Η ανακοίνωση προς τους συναδέλφους κοινοποιήθηκε και στη δημοτική αρχή η οποία με έγγραφο του Δημάρχου κου Βούρου μας απάντησε στις 14/5/2020 απειλώντας μας ότι οι ενέργειες του Σωματείου αποτελούν ποινικά αδικήματα και ότι επιφυλάσσεται ο κος Δήμαρχος προσωπικά για κάθε νόμιμο δικαίωμα του Δήμου!!!!!

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Καλούμε τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις και τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν την πρωτοφανή προσπάθεια εκφοβισμού που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή Βούρου.

ΤΟ Δ.Σ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πηγή: aftodioikisi.gr