Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης όπως Ζαχάρω; – Καταδικασθέντες για απιστία αυτοδιοικητικοί παράγοντες κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές!

Σε αργία οι καταδικασθέντες για απιστία αυτοδιοικητικοί παράγοντες ακόμη και αν εκλεγούν λέει ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ.

Tον απόλυτο σουρεαλισμό βιώνουν τελευταία οι πολίτες στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ηλείας καθώς ορισμένοι από τους προσφάτως καταδικασθέντες από το Κακουργιοδικείο Πατρών σε φυλάκιση πέντε ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για απιστία στην υπηρεσία τους αυτοδιοικητικοί παράγοντες, επιμένουν ότι θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες δημοτικές εκλογές είτε ως δημοτικοί σύμβουλοι είτε ως επικεφαλής παράταξης.

Διαβάστε ακόμα: Φυλάκιση πέντε ετών σε 11 νυν και πρώην αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών ασκούν σφοδρή κριτική στον νυν δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ επειδή αυτός σε ανακοίνωσή του ανέφερε τα αυτονόητα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Ότι δηλαδή οι καταδικασθέντες ( άδικα κατά τον κ. Ναμπίλ Μοράντ) ακόμα και αν εκλεγούν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους καθώς θα τεθούν σε αργία από τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό.

Η υπόθεση που περιέχει έντονο παρασκήνιο, θυμίζει ανάλογη περίπτωση στον «αμαρτωλό» δήμο της Ζαχάρως, όπου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές εξελέγη μεν ο Π. Χρονόπουλος ως δήμαρχος αλλά τέθηκε αμέσως σε αργία λόγω καταδίκης του για την παραβατική του συμπεριφορά .

Το ξεκαθάρισε

Με παρέμβασή του σήμερα στο Ionion Fm και στην εκπομπή «Αποκαλύψεις» του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ, Παναγιώτης Ζυγούρης(φωτογραφία) ξεκαθάρισε επίσημα και δημόσια νομικά την υπόθεση και επιβεβαίωσε ουσιαστικά την άποψη του νυν δημάρχου για τους καταδικασθέντες αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Ο κ. Ζυγούρης στις δηλώσεις του ήταν κατηγορηματικός ότι με βάση της ισχύουσα νομοθεσία οι καταδικασθέντες από το Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών αιρετοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες μπορούν μεν να θέσουν υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές αλλά την επομένη της τυχόν εκλογής τους ο γ.γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης οφείλει να τους θέσει ξανά σε αργία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Συνεπώς – όπως τόνισε – δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ακόμη και αν εκλεγούν στις προσεχείς εκλογές. Άρα θα πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως μετά την ορκωμοσία τους τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε επίσης ότι θα πρέπει το Εφετείο Πατρών να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο πριν η αμέσως μετά τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πηγή: apokalypseis.com