Πέντε δημοτικές διαδικασίες οι οποίες θα διεκπεραιώνονται σε συνεργασία με τα δημοτικά πρωτόκολλα περιλαμβάνονται στη νέα πλατφόρμα myKEPlive, που παρουσιάστηκε σήμερα στον πρωθυπουργό από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σε πρώτη φάση συμμετέχουν 38 Δήμοι, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η ένταξη όλων των Δήμων της χώρας έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στις παρεχόμενες υπηρεσίες για τις οποίες οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μέσω βιντεοκλήσης, συγκαταλέγονται:

-η έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου,

-η ανανέωση δελτίου ανεργίας,

-η χορήγηση πιστοποιητικών εγγυτέρων συγγενών και οικογενειακής κατάστασης,

-η έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώου και

-η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Από το myKEPlive εξαιρούνται διαδικασίες που απαιτούν την φυσική παρουσία και υπογραφή του πολίτη, όπως η ταυτοπροσωπία ανηλίκου, η μεταβίβαση αυτοκινήτου και η ανανέωση άδειας οδήγησης.

Οι τηλεδιασκέψεις δεν καταγράφονται, ούτε αποθηκεύονται προσωπικά δεδομένα. Απλώς, για λόγους ασφαλείας, οι υπάλληλοι ζητούν στην αρχή κάθε κλήσης να δουν έγγραφα που πιστοποιούν την ταυτότητα του χρήστη.

Το ωράριο λειτουργίας της υπηρεσίας θα είναι από τις 9:00 το πρωί έως τις 18:30 το απόγευμα, περιλαμβανομένου του Σαββάτου. Τα ραντεβού προγραμματίζονται με βάση μία από τέσσερις θεματικές ενότητες παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μέσω βιντεοκλήσης

Η πλατφόρμα myKEPlive δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν με προγραμματισμένη βιντεοκλήση από εκπαιδευμένο υπάλληλο των ΚΕΠ, υποβάλλοντας τις σχετικές αιτήσεις από το  σπίτι τους, δίχως να χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά κάποιας υπηρεσίας.

Το ηλεκτρονικό ΚΕΠ εξυπηρετεί φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Καλύπτει 52 διοικητικές διαδικασίες και επιτρέπει την εξ αποστάσεως ενημέρωση για 235 διαδικασίες αδειοδότησης που αφορούν την παροχή υπηρεσιών.

Οι δήμοι που συμμετέχουν:

Δήμος Αχαρνών

Δήμος Δάφνης – Υμηττού

Δήμος Διονύσου

Δήμος Ελληνικού

Δήμος Ζωγράφου

Δήμος Ιλίου

Δήμος Καβάλας

Δήμος Κιλκίς

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Δήμος Νεάπολης – Συκέων

Δήμος Κορυδαλλού

Δήμος Ναυπλιέων

Δήμος Νέας Σμύρνης

Δήμος Χαλκιδαίων

Δήμος Χίου

Δήμος Ωρωπού

Δήμος Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Δήμος Τρικκαίων

Δήμος Ζακύνθου

Δήμος Βριλησσίων

Δήμος Αγίων Αναργύρων

Δήμος Άρτας

Δήμος Ηρακλείου Κρήτης

Δήμος Αργιθέας

Δήμος Χανίων

Δήμος Δράμας

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Δήμος Κηφισιάς

Δήμος Αργοστολίου

Δήμος Ξυλοκάστρου

Δήμος Ρόδου

Δήμος Ευρώτα

Δήμος Καλλιθέας

Δήμος Μεγίστης

Εξυπηρέτηση για Έλληνες εξωτερικού, ΑΜΕΑ

Το myKEPlive θέτει τέλος σε χρόνιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού σε περιπτώσεις που χρειάζονται απλές βεβαιώσεις από το κράτος. Παράλληλα, διευκολύνονται οι εργαζόμενοι που δεν έχουν χρόνο να μεταβούν σε ΚΕΠ και οι πολίτες που -για οποιοδήποτε λόγο- δυσκολεύονται να βγουν από το σπίτι τους.

Η νέα πλατφόρμα είναι επίσης προσανατολισμένη στην πλήρη εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑΜΕΑ, προσφέροντας αφενός αυξημένο χρόνο βιντεοκλήσης στα άτομα με αναπηρία (30 αντί για 20 λεπτά) και αφετέρου διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα για πολίτες που έχουν προβλήματα ακοής. Η ενδεικτική βιντεοκλήση που έγινε με το ΚΕΠ αρχικά χρησιμοποίησε διερμηνέα.

Πηγή: aftodioikisi.gr
Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός: Οκτώ κρούσματα στην Πάτρα – Και η κόρη του υπαλλήλου της ΔΕΥΑΠ με κορωνoϊό
Επόμενο άρθροΠαπαθανάσης: Χωρίς πανηγύρια και τον Αύγουστο – Δεν θα υπάρξει δεύτερο γενικό lockdown