Δήμος Αργοστολίου: Νέα ενίσχυση στο μηχανοκίνητο στόλο του με νέο υδροφόρο όχημα 148.000 ευρώ (εικόνες)

dav

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-03-2022

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΝΕΟΥ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥΟΧΗΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 148.000 ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Παραλάβαμε σήμερα ένα νέο, υπερσύγχρονο ΥδροφόροΌχημα για το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αργοστολίου. Το νέο όχημα προϋπολογισμού 148.000€ αποχτήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και έχει χωρητικότητα  6.000ltνερού.

Έχει μικτό βάρος 19 τόνους, ο κινητήρας είναι νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, EURO 6, DIESEL, 4/χρονος, 6/κύλινδρος, υδρόψυκτος, από τους πλέον εξελιγμένους τύπους, ισχύος, 300 HP.

https://www.facebook.com/taneastonaera/posts/5138053532907931

Το όχημα είναι πλήρως εξοπλισμένο και διαθέτει τα κατάλληλα συστήματα ώστε να μπορεί ταυτόχρονα να επιχειρεί ως βυτιοφόρο, καταβρεχτικό, πλυστικό και πυροσβεστικό όχημα με αυτόνομη εκτόξευση νερού. Έχει τη δυνατότητα για τις εξής λειτουργίες:

  1. Μεταφορά και διανομή νερού,
  2. Τροφοδοσία πυροσβεστικών οχημάτων,
  3. Πυρόσβεση μέσω κανονιού οροφής, μάνικας σε εκτυλίκτρια καθώς και πυροσβεστικών σωλήνων με μήκος βολής άνω των 30 μέτρων.
  4. Κατάβρεξη και πλύση δρόμων.
  5. Πότισμα δέντρων.
  6. Άντληση – αναρρόφηση υδάτων από βάθος μέχρι 6 μέτρα και πλήρωση της δεξαμενής ή απευθείας εκτόξευση.
  7. Πλύση με πιστόλι υψηλής πίεσης

Με γνώμονα την ενίσχυση της προστασίας των πολιτών, συνεχίζουμε να εξοπλίζουμε και να οργανώνουμε τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας στοχεύοντας να καταστεί ο Δήμος Αργοστολίου σύγχρονος, και πιο αποτελεσματικός στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και της κλιματικής κρίσης.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΓΩΝ & ΠΟΛΙΤΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΙΝΕΤΟΣ