Δήμος Αργοστολίου: Πήραν χρηματοδότηση-Στην τελική ευθεία 18 νέες, σύγχρονες & ασφαλείς παιδικές χαρές (λίστα-τοποθεσίες)

Νωρίτερα σήμερα δημοσιεύσαμε την σημερινή απόφαση του Πράσινου Ταμείου σύμφωνα με την οποία παίρνει χρηματοδότηση ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο Αργοστολίου που αφορά την δημιουργία 18 νέων παιδικών χαρών. Δείτε εδώ την απόφαση

Η σημερινή απόφαση επιβεβαιώνει τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο που λίγες μέρες πριν προανήγγειλε ότι έρχονται εντάξεις έργων στον Δήμο Αργοστολίου & δικαιώνει τον Αντιδήμαρχο Διονύση Μινέτο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που σχεδόν 2 χρόνια τώρα δουλεύουν σκληρά και εκπονούν μελέτες προκειμένου να γίνουν σημαντικά έργα στον Δήμο.

Ένα από τα σημαντικά έργα λοιπόν εντάχθηκε σήμερα.

Αφορά την δημιουργία 18 νέων, σύγχρονων και ασφαλών παιδικών χαρών στα όρια του Δήμου. Ουσιαστικά πρόκειται για 14 καινούργιες και άλλες τέσσερις ήδη υπάρχουσες που θα ενισχυθούν με συμπληρωματικό εξοπλισμό. Έργο συνολικού προυπλογισμού 225.358 ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από ΣΑΤΑ & Πράσινο Ταμείο.

Ο Δήμος Αργοστολίου συστηματικά και επίμονα προσπαθεί να εκμεταλλεύεται τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο για να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του, με έμφαση στις νέες γενιές.

Δίνει προτεραιότητα, μέσα από τεχνικά έργα αλλά και συγκεκριμένες δράσεις, κοινωνικές και πολιτιστικές, σε προγράμματα που προάγουν την ποιότητα ζωής των παιδιών, τη φυσική και πνευματική τους ανάπτυξη, την αισθητική τους αλλά και την κοινωνική συμμετοχή τους.

Έτσι, μετά την εκπόνηση σχετικών μελετών και την υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα Φιλόδημος για την πλήρη ανακατασκευή των γηπέδων ποδοσφαίρου της Κοινότητας Κεραμειών στη Λειβαθώ και της Κοινότητας Διλινάτων στο Αργοστόλι συνολικού ύψους 720.000 ευρώ, σήμερα φέρνουμε ενώπιων του Δημοτικού Συμβουλίου ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Παρέμβασης για τους μικρούς μας Δημότες, τα παιδιά, που περιλαμβάνει την δημιουργία 18 σύγχρονων, πιστοποιημένων και ασφαλών Παιδικών Χαρών.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο Πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατασκευή 14 εντελώς Νέων Παιδικών Χαρών και την ανακατασκευή και συμπλήρωση 4 υφιστάμενων Παιδικών Χαρών που δεν λειτουργούν σήμερα, συνολικού ύψους 220.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, την ΣΑΤΑ του Δήμου και τις ΑΠΕ.

Με την χρηματοδότηση, κατασκευή και ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα γεννηθούν 18 νέες νησίδες χαράς για τους λιλιπούτειους κατοίκους του δήμου μας, οι οποίοι θα μπορούν να απολαύσουν ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού σε όμορφους και ασφαλείς χώρους.

Τώρα, να πούμε λίγα λόγια για την γεωγραφική κατανομή των επιμέρους παιδικών χαρών η οποία είναι η εξής:’

Α/ΑΧΩΡΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Δ.Ε. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
1.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΑΓΚΩΝΑΣΑΤΑ – ΑΠΕ22.148,25
2.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΖΟΛΩΝΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ
3.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ
4.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑΣΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
5.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΠΑΡΤΙΩΝΑΠΕ20.000,00
6.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥΣΑΤΩΝΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ
7.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΕΣΣΑΔΑΣΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ
8.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΒΟΡΩΝΑΤΩΝΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ
9.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ
10.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΙΜΩΤΑΤΩΝΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ
Δ.Ε ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ
11.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ
12.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΑΣΤΡΑΣΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ
13.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΜΑΥΡΑΤΩΝΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ
14.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΑΤΩ ΚΑΤΕΛΕΙΟΥΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ
15.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΘΗΝΙΑΣΣΑΤΑΤα όργανα που υπολείπονται για τις παιδικές χαρές Αργοστολίου
16.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΦΑΡΣΩΝΣΑΤΑΤα όργανα που υπολείπονται για τις παιδικές χαρές Αργοστολίου
17.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΦΑΡΑΚΛΑΤΩΝΣΑΤΑΤα όργανα που υπολείπονται για τις παιδικές χαρές Αργοστολίου
18.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΡΩΪΑΝΝΑΤΩΝΣΑΤΑΤα όργανα που υπολείπονται για τις παιδικές χαρές Αργοστολίου

 

Με την κατασκευή των προαναφερόμενων παιδικών χαρών καλύπτονται σε ποσοστό 90% περίπου οι ανάγκες του Δήμου μας.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που για μία ακόμη φορά έκανε σωστή, εμπεριστατωμένη και σκληρή δουλειά για να ωριμάσει το έργο

Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας είναι 181.741,00 €, Φ.Π.Α. 24%: 43.617,84 € ή 225.358,84 € με το Φ.Π.Α. και με πόρους που αναλύονται ακολούθως:

1180.287,07ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ180.287,0780,00%
242.148,00Εισφορά από Α.Π.Ε.45.071,7720,00%
32.923,77ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ
Συνολικός Προϋπολογισμός Μελέτης:225.358,84100,00%

Σύμφωνα με τα ανωτέρω προβλέπεται να απορροφηθεί το ανώτατο ύψος χρηματοδότησης για την κατασκευή  δεκατεσσάρων (14) νέων παιδικών χαρών και την συμπλήρωση μίας (1), οι οποίες κατανέμονται στις Δ.Ε. Αργοστολίου, Λειβαθούς και Ελειού – Πρόννων.