ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Αργοστολίου έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εκπόνησης «Κυκλοφοριακής Μελέτης για τη βελτίωση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και την οργάνωση της στάθμευσης στην πόλη του Αργοστολίου». Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα συλλογής στοιχείων αναφορικά με τα κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά της περιοχής μελέτης, τη στάθμευση και την επαναξιολόγηση των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Παράλληλα, διερευνώνται επεμβάσεις σε ευαίσθητα σημεία του πολεοδομικού ιστού όπως είναι οι σχολικές μονάδες, οι κόμβοι και οι βασικές διασταυρώσεις της πόλης.

Στόχος, της παρούσας προσπάθειας είναι να καταστεί η πόλη περισσότερο λειτουργική και ασφαλής με επίκεντρο όχι μόνο την κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και τον άνθρωπο. Υπό την έννοια αυτή, βασικός σκοπός της παρούσας διαβούλευσης είναι να καταγράψει τις απόψεις των φορέων και των πολιτών σχετικά με τα προβλήματα και τις αδυναμίες της υφιστάμενης κυκλοφοριακής εικόνας στην πόλη του Αργοστολίου αλλά και τις λύσεις, παρεμβάσεις, μέτρα και βελτιώσεις που πρέπει να υιοθετηθούν.

Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα αξιολογηθούν από την Μελετητική Ομάδα και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ώστε να διαμορφωθεί το οριστικό σχέδιο κυκλοφοριακής οργάνωσης το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει:

1. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις,

2. Οργάνωσης της Στάθμευσης,

3. Επεμβάσεις για την Οδική Ασφάλεια,

4. Δημιουργία Κόμβων,

5. Αστική Συγκοινωνία,

6. Πεζοδρόμια – Πεζόδρομοι,

Η συμμετοχή σας στη διαβούλευση με την αποστολή σχολίων και παρατηρήσεων επί των ανωτέρω θεμάτων, θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμη και απαραίτητη.

Σας καλούμε να ανταποκριθείτε στη συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου που ακολουθεί.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Διονύσιος Μινέτος

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

& Πολιτικής Προστασίας

 

  • 0 of 300 max characters

Για όποιον θέλει να συμμετάσχει στην διαβούλευση μπορεί να μπει εδώ

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: 146 rapid test στο Αργοστόλι-Πόσα βγήκαν θετικά και σε ποιες ηλικίες-Άνοδος για τον δείκτη θετικότητας
Επόμενο άρθροΕθελοντική Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών Ελειού-Πρόννων Κεφαλονιάς: Συμμετείχε στην προσπάθεια ανεύρεσης του αυτοκινήτου στο λιμάνι του Πόρου-“η μνήμη της θα μας δώσει δύναμη να αναπτυχθούμε και να δυναμώσουμε ακόμα ποιο πολύ”