Δήμος Αργοστολίου: SeaTrack στον Πλατύ Γιαλό-Νέο σύστημα πρόσβασης για ΑμεΑ (εικόνες)

Μια σημαντική προσθήκη που φέρνει αέρα αλλαγής και κοινωνικής ευαισθησίας ολοκληρώθηκε στην παραλία Πλατύς Γιαλός του Αργοστολίου, στην Κεφαλονιά. Η γνωστή και πολυσύχναστη παραλία αποκτά πλέον έναν ακόμη λόγο για να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών – και αυτός δεν είναι άλλος από την εγκατάσταση του σύγχρονου συστήματος SeaTrack, που επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα.

Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα, που αποκτήθηκε με ίδια έσοδα του Δήμου Αργοστολίου, έρχεται να αποδείξει έμπρακτα πως η ισότητα και η προσβασιμότητα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα. Μέσω ειδικών ραγών και καθίσματος, άτομα με κινητικές δυσκολίες μπορούν πλέον να απολαμβάνουν το μπάνιο τους με ασφάλεια, αυτονομία και αξιοπρέπεια.

Η παραλία, ήδη γνωστή για την ομορφιά και τις οργανωμένες υποδομές της, αναβαθμίζεται ουσιαστικά και γίνεται πρότυπο προσβασιμότητας, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα: η θάλασσα είναι για όλους.

Σε δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Τσιλιμιδός τόνισε πως η πρωτοβουλία αυτή αντικατοπτρίζει τη σταθερή δέσμευση του Δήμου για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, ενισχύοντας όχι μόνο την ποιότητα ζωής, αλλά και το κοινωνικό πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εγκατάσταση του SeaTrack στον Πλατύ Γιαλό δεν είναι απλώς ένα τεχνικό έργο. Είναι ένα μήνυμα συμπερίληψης, ένας ακόμα λόγος υπερηφάνειας για την τοπική κοινωνία και ένα παράδειγμα προς μίμηση για άλλες περιοχές της χώρας.