Αγαπητό kefalonia magazine

Στην συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο στο Νησί 93,9 ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Μινέτος αναφέρθηκε και στα έργα που εκτελεί ή θα εκτελέσει ο Δήμος Αργοστολίου.

Υπάρχουν αρκετά έργα που βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης όπως τα γήπεδα σε Διλινάτα & Κεραμειές κ.α όμως η απεργία των μηχανικών του δημοσίου που υπάρχει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα τα “μπλοκάρει” καθώς δεν μπορούν να συγκροτηθούν οι αρμόδιες επιτροπές που αποφασίζουν για τους αναδόχους. Ο Αντιδήμαρχος ελπίζει σύντομα να λυθεί η απεργία για να προχωρήσουν τα έργα.

Αυτό δεν ισχύει για τα έργα του ΙΑΝΟΥ καθώς δεν εμπλέκονται σε αυτά μηχανικοί και έτσαι αυτά προχωρούν με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Σε ότι αφορά στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” ο κ. Μινέτος αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει κάνει ο Δήμος και ειδικότερα σε δύο: Την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου (Λειβαθώ, Λαικές Κατοικίες, Ελειός-Πρόννοι) και σε ένα μεγάλο έργο ανάπλασης πλατειών και δρόμων στο Αργοστόλι (περιλαμβάνει 14 πλατείες της πόλης όπως αυτή της πρώην Αγροτικής Τράπεζας κ.α). Μάλιστα προέβλεψε ότι σε 2-3 εβδομάδες θα έχουμε νέα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τέλος αναφέρθηκε και στις δύο συγκοινωνιακές μελέτες Αργοστολίου & Σκάλας. Είπε ότι αυτή της Σκάλας θα εφαρμοστεί από φέτος ενώ επιφυλάχθηκε για αυτήν του Αργοστολίου καθώς βρίσκεται στην φάση της διαβούλευσης.

Ακούστε όλα όσα είπε εδώ από το 35:00 και μετά

Ο τοπικός αναλυτής