Αποτελεί σίγουρα το θέμα των ημερών, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική επικαιρότητα. Η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του “Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου” αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη σε ότι έχει να κάνει με την Δημοτική Αρχή του Θεόφιλου Μιχαλάτου, για τον λόγο κυρίως ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν φωνές που αμφισβήτησαν ότι θα μπορούσε ο Δήμος Αργοστολίου να καταφέρει να προχωρήσει στην υλοποίησή του.

Όμως η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης (δείτε την εδώ) έρχεται να βάλει τέλος σε αυτή την αμφισβήτηση αλλά και να πιστοποιήσει ίσως ότι ο Δήμος Αργοστολίου εισέρχεται σε μία νέα και δημιουργική φάση. Μπαίνει το νερό στο αυλάκι, όπως κάποιος θα πει λαικά ενώ θα πρέπει να ξεκαθαριστεί-όπως είπε χθες σε συνέντευξή του και ο ίδιος ο Δήμαρχος-ότι το επόμενο βήμα είναι η δημοπράτηση του έργου καθώς είναι καθόλα ώριμο με όλες τις μελέτες και τις αδειοδοτήσεις που απαιτούνται διότι στην αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούσε να πάρει χρηματοδότηση.

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε και την δημόσια αναγνώριση της σημαντικότητας αυτού του έργου από ανεξάρτητους και μη πολιτικούς συμπολίτες, κάτι που δείχνει ότι όντως το “Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου” είναι ίσως το πιο σημαντικό πολιτιστικό έργο στην Κεφαλονιά τις τελευταίες δεκαετίες.

Η αλήθεια είναι ότι το “Μουσείο Σκλάβου” δεν είναι το πρώτο έργο της Δημοτικής Αρχής Θεόφιλου Μιχαλάτου, είναι όμως σίγουρα το πλέον εμβληματικό και αυτό που αλλάζει τα δεδομένα και δικαιώνει τον ίδιο τον Δήμαρχο που μήνες τώρα δηλώνει συνεχώς για την σκληρή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται στις υπηρεσίες του Δήμου. Τυπικά έλειπε το αποτέλεσμα και αυτό ήρθε με την ένταξη του “Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου”.

Πριν από αυτό όμως είχε προηγηθεί μία σειρά έργων-μικρών ή μεγάλων-που έδειχναν ότι η μηχανή δουλεύει: Τα 2 γήπεδα σε Κεραμειές και Διλινάτα, η πλωτή στον Πόρο που έρχεται την Δευτέρα, η πρόσφατη χρηματοδότηση για την κατασκευή 18 νέων παιδικών χαρών σε όλο τον Δήμο, το έργο της Δημοτικής οδοποιίας μέσω του Τεχνικού Προγράμματος, ο δρόμος στη Λαγκάδα, οι αποκαταστάσεις σε Κολυμβητήριο, Δημοτικό Θέατρο και Κλειστό Γυμναστήριο κ.α, δίνουν το μήνυμα ότι η Δημοτική Αρχή είναι και αποτελεσματική.

Σύμφωνα όμως με τον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο θα έχουμε και συνέχεια: Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” η Δημοτική Αρχή έχει καταθέσει μελέτες 30.000.000 ευρώ και περιμένει άμεσα εντάξεις: Αγροτική οδοποιία, δημοτική οδοποιία, πρόγραμμα έξυπνης στάθμευσης, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης, αναπλάσεις πλατειών και δρόμων, κ.α. Επίσης μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ θα έρθει και η ένταξη του καταφυγίου για τα αδέσποτα.

Ένα είναι σίγουρα: Με την Δημοτική Αρχή του Θεόφιλου Μιχαλάτου δεν θα πλήξουμε το επόμενο διάστημα.

ΥΓ: Επειδή οι μελέτες δεν εκπονούνται μόνες τους, τα έργα δεν ωριμάζουν έτσι από το πουθενά και οι εντάξεις σε χρηματοδοτικά προγράμματα δεν γίνονται ως διά μαγείας, ούτε κάποιοι θα σου κάνουν χάρη αν ο φάκελλος δεν είναι ολοκληρωμένος, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε την αποτελεσματική, σκληρή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Διονύση Μινέτου που βάζει  προσωπική δουλειά και γνώση όντας μηχανικός και ο ίδιος.