Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Κουνόπετρας, από Μανιά έως και Μετόχι. Μιά πυρκαγιά που έφτασε ως τις αυλές των σπιτιών. Οι αυξημένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που ανταποκρίθηκαν αμέσως, τόσο των ανδρών του κλιμακίου Ληξουρίου όσο και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κεφαλονιάς, όσο και των εναέριων πυροσβεστικών μέσων και τον συντονισμό του Διοικητή της ΠΥ Κεφαλονιάς Πυράρχου Αν.Βασιλείου, έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο, παρά τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα.
Στην πρώτη γραμμή της πυρκαγιάς από τα πρώτα λεπτά βρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Γ.Κατσιβέλης, η κα Ελ. Διον.Λουκέρη (σύμβουλος του Δημάρχου), οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας με τις υδροφόρες και τα μηχανήματα του Δήμου μας, η ΕΟΔ Παλλικής και το Αστυνομικό Τμήμα Παλλικής.
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι το προηγούμενο διάστημα είχε προηγηθεί καθαριότητα και έργα πυροπροστασίας σε πολλά σημεία της Παλλικής, με αποτέλεσμα σήμερα η πρόσβαση των Πυροσβεστικών οχημάτων να γίνει άμεσα άνευ εμποδίων και να προσληφθούν τα χειρότερα.

Αυτήν την στιγμή το Πεζοπορικό Τμήμα της ΠΥ έχει αναλάβει δράση.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Κουνόπετρας, από Μανιά έως και Μετόχι. Μιά πυρκαγιά που…

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Ληξουρίου στις Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 25 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: 18 από τα 25 νέα κρούσματα εισαγόμενα – Δείτε τον χάρτη της διασποράς