ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Σάμη, 12 Δεκεμβρίου 2019

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ                       Αριθμ. Πρωτ.:εξ. -1901 –

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ

Γραφείο Δημάρχου

Πληρ.Ι. Δόριζα

ΠΡΟΣ:

Υπουργείο Περιβάλλοντος και

Ενέργειας

Fax: 213-1515771

ΚΟΙΝ:

1.Βουλευτή Κεφαλονιάς

κ. Παναγή Καππάτο

p.kappatos@parliament.gr

2. ΕΘΝΙΚΟ

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε.

ktimagen@ktimatologio.gr

Ιωάννου Μεταξά

Σάμη, 28080

Τηλ:2674360501-505-506

Fax: 2674023063

e-mail: sami@kefallonia.gov.gr

Θέμα: «Αίτημα παράτασης υποβολής δηλώσεων»

Ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, θα ήθελα να σας παραθέσω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο μεγαλύτερο ποσοστό οι συνδημότες μου ώστε να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις που χρειάζονται για τη δήλωση της περιουσίας τους. (Μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, λογιστές, κτηματολόγιο).

 

Σε μια περίοδο που η οικονομική ασφυξία και τα απόνερά της έχουν πλήξει βαριά τις μικρομεσαίες τάξεις, καλούνται, αυτή την περίοδο, να ανταποκριθούν ταυτόχρονα σε όλες τις ήδη δυσβάσταχτες υποχρεώσεις τους (ΕΝΦΙΑ, φόροι, ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας, δόσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών κ.α.). Τα έξοδα του Κτηματολογίου και ο εναπομείναντας χρόνος υποβολής δήλωσης στην παρούσα στιγμή γίνονται εφιάλτης.

Η αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών των δημοτών και οι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις που προανέφερα, με μειωμένους μισθούς, τσεκουρεμένες συντάξεις και εισοδήματα κατά πολύ μειωμένα, χωρίς να είναι επιλογή τους, έχει ως αποτέλεσμα να βασανίζονται ως και την τελευταία στιγμή για να μπορέσουν να ανταποκριθούν, χωρίς αυτό να είναι και βέβαιο.

Αξίζει επιπλέον να τονίσω ότι η η Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης με την με αρ.πρωτ:7232/07.110.2019 (ΑΔΑ:7Ν7046ΜΚ6Π-4ΞΥ) Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, έχει κηρυχτεί σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, λόγω των τριών πλημμυρικών φαινομένων που την έπληξαν. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σωρεία επιπρόσθετων προβλημάτων στους κατοίκους της περιοχής (ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια, υπόγεια, καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια).

Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε πως ο Δήμος Σάμης, είναι νεοσύστατος, προερχόμενος από τη διάσπαση του πρώην Δήμου Κεφαλλονιάς. Η περιουσία του πρώην Δήμου Κεφαλλονιάς που αναλογεί στον Δήμο Σάμης, ακόμη δεν μας έχει αποδοθεί ώστε να τη δηλώσουμε στο Κτηματολόγιο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητώ να δοθεί εξάμηνη παράταση υποβολής των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο έτσι ώστε να μπορέσουν οι συνδημότες μου να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις.

Επίσης, ζητάμε ο νεοσύστατος Δήμος να δηλώσει όλη την ακίνητη περιουσία του με τα ίδια οικονομικά κριτήρια που δηλώνουν και οι ιδιώτες

          Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΟΝΙΑΣ-ΝΕΤΗΣ

Προηγούμενο άρθροΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ στις εξέδρες της Α1
Επόμενο άρθροAlltours: Ενισχυει φέτος την παρουσία του στην Κεφαλονιά ο γερμανικός tour operator