Δήμος Ζακύνθου: Τι Δήμαρχο θέλουμε; Τι θα κάνει ο Θεοδόσης;

Ο Δήμος Ζακύνθου δεν μπορεί να περιμένει
Θέλουν Αρετή και Τόλμη οι περιστάσεις!

Την εναλλακτική πρόταση στα Δημοτικά πράγματα του νησιού δείχνει πως περιμένει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, μετά την συνολική σημερινή εικόνα που διαμορφώνεται από την πρόθεση αρκετών μνηστήρων για τον θώκο του Δήμου μας.
Πέρα από την επίσημη παρουσίαση Αρμένη, μέχρι σήμερα, κανένας “πιθανός ή απίθανος” συνδυασμός δεν έχει προχωρήσει σε επίσημες διαδικασίες ενώπιον του Ζακυνθινού λαού.
Προφανώς, οι ενδιαφερόμενοι μετράνε τις δυνάμεις τους, αλλά και τις προθέσεις των συμπολιτών… και όλα δείχνουν πως η απλή αναλογική, μπορεί να τους στείλει με χαμηλά ποσοστά (φίλοι, συγγενείς, συμπέθεροι, συνεργάτες και υποχρεωμένοι….) στα έδρανα της αντιπολίτευσης, όχι όμως και στον ποθητό δεύτερο γύρο…

Ο Γιώργος Θεοδόσης
Η πρόθεση του επιχειρηματία Γιώργου Θεοδόση να ασχοληθεί με τα κοινά, εκφράστηκε σε πολύ στενό του κύκλο και μετά από ευγενικές πιέσεις εκατοντάδων Ζακυνθινών που τον πιστεύουν ακράδαντα.
Η δημοσιοποίηση της πρόθεσης από την εφημερίδα μας, δημιούργησε πολύ θετικό κλίμα στην κατεύθυνση αλλαγής των πάντων. Η “λύση Θεοδόση” αποτέλεσε “ανακούφιση” και δείχνει να είναι ο μοναδικός δρόμος, που μπορεί να αλλάξει την διοικητική δομή του Δήμου Ζακύνθου, τον εκσυγχρονισμό του, την λεπτομερή απογραφή των περιουσιακών του στοιχείων, τον πλήρη έλεγχο νομικών εκκρεμοτήτων, τον επαγγελματικό σχεδιασμό σε βάθος δεκαετίας, την εύρυθμη λειτουργία, τον έλεγχο εσόδων εξόδων, τις άμεσες κάθετες λύσεις στο τετράπτυχο: σκουπίδια και καθαριότητα, ύδρευση, οδικό δίκτυο, υποδομές και παράλληλα στον πολιτισμό – αθλητισμό.
Ο μοναδικός δρόμος που θα οδηγήσει στην άμεση οργάνωση των σύγχρονων επαγγελματικών αναγκών εξωστρέφειας, προβολής, δημοσιότητας και επικοινωνίας αυτού του ευλογημένου τόπου.
Και είναι μοναδική λύση…. διότι πέρα από τις πολιτικές δυνατότητες, πέρα από τις διοικητικές γνώσεις ενός υποψηφίου δημάρχου, τα παραπάνω χρειάζονται πέρα για πέρα επαγγελματικά στελέχη (ειδικούς συμβούλους), δυνατή ομάδα διοίκησης (αντιδημάρχους), έμπνευση και καθοδήγηση στους υπαλλήλους, καταγραφή πολλών προβλημάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και κυρίως άμεση πρόσβαση τόσο στην κεντρική εξουσία, όσο και στα κέντρα χρηματοδότησης (ευρωπαϊκά προγράμματα, εθνικοί πόροι κλπ).

Μπορεί να το βλέπουμε θετικά… αλλά θέλουμε;
Το ζήτημα είναι αν ο ίδιος ο Θεοδόσης πείθεται, να αφιερώσει πολύ από τον πολύτιμο χρόνο του στο νησί του, να αποφασίσει να ανεχτεί όλους εμάς που δεν θα μας σταματάει τίποτα στο να ασκούμε κακόπιστη κριτική…. εμάς που με ανυπομονησία θα ξεχάσουμε τι έχουμε πληρώσει 30 χρόνια και θα θέλουμε μέσα σε ένα χρόνο να έχει γίνει η Ζάκυνθος, Μαγιόρκα….
Θέλουμε να υπηρετούμε υποχρεώσεις και να μπούμε σε κανόνες σωστού και ευαίσθητου δημότη;
Γιατί μπορεί πολλά να θέλουμε… άλλα πρέπει να μάθουμε να δίνουμε… και σε ένα οικοσύστημα άψογης λειτουργίας… πρέπει να μάθεις να δίνεις όχι μόνο να παίρνεις….

Ποιός μπορεί να αλλάξει τη Ζάκυνθο;
Ποιος από όσους μέχρι σήμερα εκφράζουν την επιθυμία να υπηρετήσουν το Δήμο Ζακύνθου, μπορεί;
1. Ποιος είναι εκείνος που με ανιδιοτέλεια θα αφήσει όλους τους μισθούς Δημάρχου και Αντιδημάρχων στην κοινωνία;
2. Ποιος θα αποφασίσει να λειτουργήσει το Δήμο ανταγωνιστικά απέναντι σε σύγχρονους Δήμους της Ελλάδας και της Ευρώπης;
3. Ποιος μπορεί; Ένας γιατρός, ένας συνταξιούχος, ένας υπάλληλος, ένας κακομαθημένος, ένας αποτυχημένος, ένας φιλόδοξος; Ένας τεχνοκράτης;
4. Ποιος έχει εντρυφήσει τα τελευταία δέκα χρόνια, στις σύγχρονες παγκόσμιες εξελίξεις (επικοινωνία, σύγχρονα μέσα, αυτοεκπαίδευση, συμμετοχή σε forum, συμμετοχή σε σχεδιασμούς και δράσεις, marketing και εξέλιξη, ταξίδια και γνώσεις) ;
5. Ποιος εχει την ικανότητα να εμπνέει και να εμπνέεται από την κοινωνία;
6. Ποιος έχεις τις γνωριμίες και τις δημόσιες σχέσεις στα κέντρα εξουσίας;
7. Ποιος έχει αποδείξει ότι έχει διοικήσει με επιτυχία ακόμη και το “σπίτι του”;
8. Ποιος δεν θα πάρει εντολές από κόμματα και εξαρτημένες ομάδες;
9. Ποιος έχει διαπιστευτήρια ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς χωρίς να είναι δήμαρχος;
10. Ποιος είναι καθαρός και ξάστερος από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του;

Η κοινωνική ευθύνη στην επιλογή
Οι δημότες, θα πάμε στην κάλπη να επιλέξουμε και να διαλέξουμε το μέλλον μας….
Εμείς είμαστε εκείνοι που αύριο θα διαμαρτυρόμαστε για τις επιλογές μας…
Σαφώς όταν έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ συγκεκριμένων υποψηφίων, τα πράγματα δυσκολεύουν, γιατί στις δημοκρατίες δυστυχώς ψηφίζεις αυτούς που αποφασίζουν να εκτεθούν…
Αν με βάση τα θέλω μας ή τον κοινό νου ή την απλή λογική, οι υποψήφιοι απέναντί μας δεν είναι κατάλληλοι, τι κάνουμε; Το βάζουμε στα πόδια; Είναι λύση η αποχή από την κάλπη;
Λύση είναι να βρεθεί τώρα, η ομάδα εκείνη που κερδίζει.
Όχι να κερδίζει εκλογές…
Η Ζάκυνθος θέλει την ομάδα που θα κερδίσει πανελλαδικά και παγκοσμίως…
Θέλει συγκλίσεις, συνεργασίες, εργατικότητα, συνεννόηση, καθαρά χέρια, προσφορά και πάνω από όλα βαθιά γνώση του σημερινού point στο παγκόσμιο στερέωμα.

“Με υλικά του παρελθόντος δεν φτιάχνεις το μέλλον”

Αναδημοσιευση από www.imerazante.gr