Ισχυρισμός:

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ζει σε πόλη της Βραζιλίας. Η μεταφορά του στο νοσοκομείο εξαιτίας του κορωνοϊού αποκάλυψε την αλήθεια.

Συμπέρασμα:

Πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας. Ο Α. Βγενόπουλος πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 5 Νοεμβρίου 2016.

Άρθρα που φέρουν τον τίτλο: “Ανδρέας Βγενόπουλος. Δεν τούφτανε που ήταν νεκρός 4 χρόνια, τον χτύπησε κι ο ιός κι άστα να πάνε. Σε νοσοκομείο στην πόλη Σαλβαντόρ της Βραζιλίας ο Α.Βγενόπουλος, χτυπημένος από τον κορωνοϊό. ΦΩΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ … ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΕΛΙΞΕΙΣ. ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ” έχουν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες και έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παραδείγματα: makeleio.grskeftomasteellhnika.blogspot.comdiathesh.blogspot.comdionios.blogspot.come-magazino.grxanianews.grnewsup.gr.

Σύμφωνα με το “ρεπορτάζ” ο Ανδρέας Βγενόπουλος διακομίσθηκε εσπευσμένα τις προηγούμενες μέρες στο νοσοκομείο Ρομπέρτο Σάντος της πόλης Σαλβαντόρ στην Βραζιλία. Οι φωτογραφίες που πλαισιώνουν το κείμενο αποδεικνύουν ότι ο επιχειρηματίας ζει αν και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας του κορωνοϊού. Το άρθρο, επίσης, αναφέρει ότι μέλη των διωκτικών αρχών μεταβαίνουν στην Βραζιλία για να τον συλλάβουν.

Μέρος από το άρθρο όπως αναρτήθηκε στο skeftomasteellhnika.blogspot.com.

Οι φωτογραφίες-“ντοκουμέντο”

Στο άρθρο εντοπίζονται δύο φωτογραφίες οι οποίες “αποδεικνύουν” ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος συνεχίζει να ζει.

Η πρώτη αναρτήθηκε στο Shutterstock από τον Joa Souza. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 9 Ιουνίου 2015, έξω από το νοσοκομείο Ρομπέρτο Σάντος που βρίσκεται στην πόλη Σαλβαντόρ στην Βραζιλία. Σε αυτήν φαίνονται δύο γυναίκες να κάθονται στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι ασθενοφόρο.

 

Η δεύτερη φωτογραφία προέρχεται από την δεξαμενή της getty images, όπως δηλώνεται και στο άρθρο που αναρτήθηκε στο houstonchronicle.com. Σύμφωνα με τη λεζάντα που υπάρχει, η φωτογραφία τραβήχτηκε στην πόλη Zouping της Κίνας στις 28 Ιανουαρίου 2020. Σε αυτήν απεικονίζονται άτομα του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου να φροντίζουν έναν ασθενή με κορωνοϊό που βρίσκεται σε απομόνωση.

 

Συμπερασματικά, οι φωτογραφίες ανακτήθηκαν από γνωστές πλατφόρμες στο διαδίκτυο που πωλούν φωτογραφίες. Σε καμία από αυτές δεν απεικονίζεται ο Α. Βγενόπουλος. Ο γνωστός επιχειρηματίας απεβίωσε μετά από καρδιακή προσβολή στις 5 Νοεμβρίου 2016.

Πηγή: https://www.ellinikahoaxes.gr/

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Η άγνωστη αλλά υπέροχη παραλία Δαφνούδι με πολλά όμορφα μυστικά! (pics)
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Θεοτόκης Σαμούρης