Δημοσκόπηση Alco: Που βρίσκεται η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ! Πόσο “καίει” τον Τσίπρα η Συμφωνία των Πρεσπών

Παγιωνεται

Παγιώνεται η διαφορά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του Open Tv. Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 5,7% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 43% θεωρεί πως τις εκλογές θα τις κερδίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς ωστόσο να έχει αυτοδυναμία.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,8%έναντι 18,1% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,3%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,1%, το ΚΙΝΑΛ με 4,1 ενώ κοντά στο 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,7% και η ΛΑΕ με 2,6%. Αντίθετα καταποντίζονται οι ΑΝΕΛ με 1,4% και το Ποτάμι με 1,3%. Δυναμική παρουσιάζει η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου που αποσπά ποσοτλο 1,4% ενώ το άλλο έχει ποσοστό 6,7% και οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 16,1%.

Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει το 26,9% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑτο 20,4%  ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6% , το ΚΚΕ με 5,8% και το ΚΙΝΑΛμε 4,6%. Η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο 3% ενώ η ΛΑΕ στο 2,9%. Αντίθετα και εδώ χαμηλά κινούνται ΑΝΕΛ και Ποτάμι με 1,6% και 1,5% αντίστοιχα, ενώ 1,5% καταλαμβάνει η Ελληνική Λύση. Οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 18,2%ενώ άλλο κόμμα δηλώνει το 7,5%.

 

Εμπιστοσύνη στον… κανένα!

Στην ερώτηση για τον ποιο εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο κανένας κέρδισε σε ακόμη μια δημοσκόπηση, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 29%, ο Αλέξης Τσίπρας το 24% ενώ ο κανένας συγκεντρώνει το 43%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση των ερωτηθέντων για το πως θα αποκαλούν τη γειτονική χώρα. Το 59% είπε πως θα συνεχίσει να τα αποκαλεί Σκόπια, ενώ μόλις το 27% θα τα αποκαλεί Βόρεια Μακεδονία. Ένα 7% θυμήθηκε το όνομα ΠΓΔΜ ενώ το 7% απάντησε δεν ξέρω, δεν απαντώ.

Αναδημοσιευση από www.newsit.gr