Δημοσκόπηση-Έκπληξη: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στα Ιόνια Νησιά!

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr σε δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία Kappa research  στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται µε ποσοστό 20,3%, όµως η απόστασή του από τη Νέα ∆ηµοκρατία (20,1%) είναι 0,2 ποσοστιαίες µονάδες.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα:

Ιόνια Νησιά

Για να γίνουν οι σωστές αξιολογήσεις των απωλειών του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να υπενθυµίσουµε ότι στις εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015, στην Κεφαλλονιά, λ.χ., η διαφορά που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.∆. ήταν 6,40 ποσοστιαίες µονάδες (33,95 έναντι 27,55%), ενώ στην Κέρκυρα η αντίστοιχη διαφορά ήταν 18,6 ποσοστιαίες µονάδες (40,59% έναντι 22,19%)! Στην ίδια περιφέρεια στην παράσταση νίκης η Νέα ∆ηµοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 65%, γεγονός που αποκαλύπτει ότι, παρά την οριακή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, ακόµα και αυτοί που εµφανίζονται πρόθυµοι να τον ξαναψηφίσουν θεωρούν ότι στις επόµενες εκλογές πρώτο κόµµα θα είναι αυτό που σήµερα βρίσκεται στην αξιωµατική αντιπολίτευση. Οµως, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία ακυρώνεται από το γεγονός ότι ως πρωθυπουργό προτιµούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη (25%) απ’ ό,τι τον Αλέξη Τσίπρα (22%), διότι αυτό «συµφέρει το νοικοκυριό» των ερωτηθέντων (σ.σ.: έτσι διατυπώθηκε η σχετική ερώτηση).

Τα ευρήµατα αυτά στα Ιόνια Νησιά έχουν τη σηµασία τους για τη Νέα ∆ηµοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι παραδοσιακώς είχαν µια εκλογική κλίση προς την Κεντροαριστερά, µε πολύχρονη προτίµηση στο ΠΑΣΟΚ. Είναι προφανές ότι στην εξέλιξη των αρνητικών για τον ΣΥΡΙΖΑ ευρηµάτων ρόλο έχουν παίξει τόσο η Συµφωνία των Πρεσπών όσο και οι εκτιµήσεις των πολιτών των Ιονίων Νήσων για τις προοπτικές της οικονοµίας. Για τη Συµφωνία µε τα Σκόπια αρνητικά διάκειται το 60% του δείγµατος, ενώ υπερτερεί το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι τα πράγµατα στην οικονοµία θα χειροτερέψουν (35% έναντι 33%).

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/dimoskopiki-kathizisi-gia-siriza-se-oli-tin-ellada