Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου: Η αξιοποίηση του πάρκου Κουτάβου και η ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Κράνης-Η θετική στάση του Μιχαλάτου

Το θεμα της αξιοποίησης και ανάδειξης του Κουταβου και της Αρχαίας Κρανης τέθηκε επι ταπητος για ακομα μια φορά τους τελευταίους μήνες σε ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων και φορέων που πραγματοποιήθηκε εχθές, Παρασκευή απογευμα στα γραφεία της Περιφέρειας στο Αργοστολι παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, του Δημάρχου Αργοστολιου κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου και του Αντιδημάρχου τεχνικών έργων κ. Διονύση Μινετου.
Την Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου εκπροσώπησε ο κ. Νικόλας Ορτεντζάτος ενώ στην συνεδρίαση παρευρέθησαν ο Έφορος Αρχαιοτήτων κ. Γρηγόρης Γρηγορακης και η κ. Ελένη Παπαφλωρατου καθώς και οι κύριοι Νικολας Παυλάτος, Βασιλης Πολίτης και Κώστας Μαρκατος απο την Κίνηση Πολιτών Φάρος.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλο κλίμα, ενώ οπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρης οι αρμόδιοι φορεις του νησιού θα πρεπει να κάθονται σε ενα τραπεζι με σκοπό την επίλυση όλων των θεμάτων. Δήλωσε πως η περιφέρεια θα σταθεί δίπλα σε αυτη την προσπάθεια χρηματοδοτώντας τις ανάλογες μελέτες και τόνισε πως θεωρεί απαραίτητη την παραχώρηση και διαχείριση του χώρου στην Δημοτική Κοινοτητα Αργοστολιου μιας που ο Κούταβος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολης μας και η Δημοτική Κοινοτητα απαρτίζεται απο αξιόλογα άτομα με όρεξη και μεράκι για την υλοποίηση αυτών των στόχων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγιναν προτάσεις και κατατέθηκαν απόψεις τοσο για την αξιοποίηση του πάρκου οσο και για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλονιας να βρίσκεται συνοδοιπόρος στο ολο εγχείρημα.

Οι κύριοι Παυλατος και Πολίτης στις τοποθετήσεις τους τόνισαν πως ειναι κρίμα ενας τέτοιος φυσικός πλούτος να παρακμάζει ενώ θα μπορούσε να προσεγγίζει χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρονο καθως θα αποτελούσε και μια πηγή ζωντανιας της ιδιας της πολης προς όφελος των κατοίκων.

Ο κ. Ορτεντζατος αναφέρθηκε στις μεχρι τωρα διεργασίες που εχουν γινει απο την Δημοτική Κοινοτητα ώστε αυτη η προσπάθεια τελικός να αποδώσει καρπούς κάνοντας γνωστό πως εχουν πραγματοποιηθεί πολύωρες συζητήσεις με τον Δήμαρχο και του εχουν κατατεθεί προσωπικά, σημαντικά στοιχεία ώστε να προβεί στην διαδικασία της μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων της περιοχής.

Απο την πλευρα του ο Δήμαρχος Αργοστολιου κ. Μιχαλατος έδειξε θετικος επισημαίνοντας οτι στόχος ειναι η κοινή συμπόρευση και η αναπτυξιακή πρόοδος της επόμενης μέρας τονίζοντας πως σαν δημοτική αρχη θα σταθεί κοντα στις προσπάθειες μας.

Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου