Με την επίσκεψη της στον Δήμαρχο Αργοστολιου κ. Θεόφιλο Μιχαλατο η Δημοτική Κοινότητα εκλεισε τον πρώτο επίσημο κύκλο συναντήσεων της.

Στο διάστημα αυτο το Προεδρείο της Κοινοτητας πραγματοποίησε πολύωρες και εποικοδομητικές συζητήσεις με τους Αντιδημάρχους του Δήμου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον νεο Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. αλλα και με Φορείς της Περιφέρειας.

Σκοπός των επισκέψεων ηταν η Δημοτική Κοινότητα να αναπτύξει το προγραμμα της και να συζητηθούν, τοσο η εύρυθμη συνεργασία Δήμου-Κοινότητας οσο και η εύρεση λύσεων στα προβλήματα της καθημερινοτητας των κατοίκων.

Με τον Αντιδήμαρχο κ.Σπυρο Σαμουρη τεθηκαν θέματα με επίκεντρο την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, τις απαιτούμενες συντηρήσεις στην δημόσια περιουσια αλλα και την βελτίωση της εικόνας της πολης γενικότερα.

Με τον Αντιδήμαρχο κ.Γιωργο Τσιλιμιδο συζητήθηκε πληθώρα θεματων με ειδική αναφορά στον προγραμματισμό των δράσεων της Κοινότητας, την αναγκαιότητα της ενεργούς συμμετοχής της στην λειτουργία του νέου Δήμου, καθώς και την συμμετοχή της στην λήψη σοβαρών αποφάσεων.

Με τον Αντιδήμαρχο κ.Διονυση Μινετο στην συζήτηση που ακολούθησε, κατατέθηκαν πολλες και ευρηματικές προτάσεις στα πλαισια της δημιουργιας μιας «Έξυπνης Πολης» ενώ λάβαμε και τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις πως οι Οικονομικές και Τεχνικές Υπηρεσίες μπορούν να λειτουργήσουν για λογαριασμο της Κοινότητας, να εκπονήσουν μελέτες και να δημοπρατήσουν έργα.

Με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλα Βαλλιανάτο ακολούθησε μια ευρεία διαλογική συζήτηση για θέματα που σχετίζονται γενικότερα με την διοίκηση του Δήμου, την προστασία, την ανάπτυξη και την συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικης κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση κρίθηκε επιβεβλημένος ο εισηγητικος χαρακτήρας της Κοινοτητας για την λήψη αποφάσεων σε θέματα που αφορούν την πολη και τους οικισμούς γύρω απο αυτη.

Με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. κ.Σπυρο Πεφανη συζητήθηκε η απο κοινού συμμετοχή στα κοινωνικά και πολιτιστικα δρώμενα της πρωτεύουσας καθώς έλαβε και ενημέρωση για την δημιουργία της πολιτιστικής επιτροπής της Κοινοτητας που ήδη βρίσκεται σε διαδικασία προγραμματισμού για τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλα και για το πολιτιστικό καλοκαιρι του 2020.

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιας και Ιθακης κ. Σταυρο Τραυλο κατα την συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Περιφερειας αναπτύχθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ομαλή εξέλιξη των μελετών και των έργων που εκτελούνται, ανταλλάχθηκαν απόψεις αναφορικά με σημαντικά έργα υποδομών ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα τα οποία σχετίζονται με το Τεχνικο Προγραμμα και τις δρασεις της Κοινοτητας σχετικά με την αναδειξη του Κουταβου και της Αρχαιας Κρανης. Αξίζει να σημειωθεί πως με παρότρυνση του κ. Τραυλού η Δημοτική Κοινοτητα θα προχωρήσει σε αίτημα για χάραξη αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή.

Τελος, με τον Δήμαρχο Αργοστολιου κ. Θεόφιλο Μιχαλατο, συζητήθηκε πληθώρα θεμάτων καθώς και λεπτομερή ανάλυση του προγράμματος μας με κύριο στοιχείο την αναγκαιότητα παγιας, θεσμοθετημένης χρηματοδότησης μέσω του προϋπολογισμός του Δήμου αλλα και την μεταβίβαση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων προς την Δημοτική Κοινοτητα. Σκοπος η ανάδειξη μιας νέας φιλοσοφίας για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλα πρωτίστως για μια νέα σχεση συνεργασίας που πιστεύουμε πως πρεπει να διέπει την διοίκηση του Δήμου.

Δημοτική Κοινοτητα Αργοστολίου.