Αγαπητό kefalonia magazine

Το θέμα του δημοτικού γηροκομείου ήρθε και πάλι χθες στο τραπέζι της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου από την παράταξη της Λαικής Συπείρωσης. Στα θέματα που έθεσε η παράταξη του ΚΚΕ απάντησαν ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος & ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Μινέτος

Μινέτος: “Έχουμε κάνει το καλύτερο που μπορούμε για το Γηροκομείο. Το κτήριο έχει κάποια προβλήματα γιατί θα έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια να συντηρείται. Όμως αυτή η συντήρηση αυτή δεν είχε γίνει. Γι’αυτό δεν φέρει ευθύνη η παρούσα Δημοτική Αρχή. Για αρκετά πράγματα ο εργολάβος έχει έρθει και τα έχει διορθώσει, όμως για κάποια άλλα που έχουν να κάνουν με την μόνωση με εισροή υδάτων στα υπόγεια του κτηρίου, τα οποία δεν τα έχει διορθώσει και είναι κοστοβόρα. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Δεν θα χαριστούμε όμως σε κανέναν και περιμένουμε τον εργολάβο να κάνει τις όποιες διορθώσεις του έχουν επισημανθεί. Εγώ δεν μπορώ να παίζω με 5,1 εκ. Ευρώ διότι η προθεσμία είναι μέχρι 31/12/2021 και αν την επομένη έρθει ο ΕΣΠΕΛ-Ειδικός Σύμβουλος Ποιοτικού Ελέγχου και διαπιστώσει ότι δεν γίνεται η σωστή χρήση, δηλαδή να υπάρχουν τρόφιμοι, τότε τα χρήματα αυτά θα πρέπει να επιστραφούν!”

Θεόφιλος: “Ευχαριστώ το συμβούλιο την πρόεδρο και τα μέλη όλα για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν και τον αντιδήμαρχο για την προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα. Για τον εργολάβο δεν φταίμε εμείς και είμαστε στην προσπάθεια να τον υποχρεώσουμε να αποκαταστήσει τις ζημιές. Προσπαθούμε να αποτρέψουμε ο εργολάβος να εγκαταλείψει το έργο, χωρίς να κλείσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Έχουμε τακτοποιήσει όλες τις προϋποθέσεις για να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος και έχουμε στείλει τα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες για την άδεια λειτουργίας του. Η αποθήκευση των γλυπτών του Γεράσιμου Σκλάβου είναι προσωρινή”

Επίσης το σώμα αποφάσισε να μην δοθούν τα αποθεματικά του Δημοτικού Γηροκομείου στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο τοπικός αναλυτής