Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως “Αντίδραση στην επικείμενη αλλαγή παραμέτρων συντονισμού Εναέριας Κυκλοφορίας των Περιφερειακών Αεροδρομίων Κεφαλονιάς & Ζακύνθου για την τρέχουσα θερινή περίοδο” και το εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος τουρισμού Νίκος Κουρκουμέλης

Τόσο ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, όσο και ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Σπανός, τόνισαν ότι η Κεφαλονιά δεν πρόκειται να κάνει καμία παραχώρηση στα δικαιώματά της, που έχουν να κάνουν με τα αεροπορικά slots που διεκδικεί η Ζάκυνθος.

«Δεν ήρθε κάποιος να μας ρωτήσει αν θέλουμε να γίνει αυτό. Αν δεν έχουμε δυνατότητα να φέρουμε νέες πτήσεις και νέες γραμμές δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Πρέπει να κόψουμε κάθε πιθανή προσπάθεια να μειώσουν την Κεφαλονιά σε αυτό το σημαντικό ζήτημα που αφορά τον τουρισμό» τόνισε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος

Παράλληλα τονίστηκε πως θα προχωρήσουν άπαντες “δια της νομικής οδού, αν παρατηρηθεί το παραμικρό που θίγει τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς”.

Ο υπεύθυνος για την υπηρεσιακή λειτουργία των 14 αεροδρομίων  της Fraport, Παναγιώτης Σπυράτος, προσπάθησε αρχικά να πείσει ότι η Κεφαλονιά δεν θα επηρεαστεί από την συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά μπροστά στην σθεναρή αντίσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου που ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία παραχώρηση, δεσμεύτηκε δημόσια ότι «δεν  θα προχωρήσει η κίνηση αυτή, ούτε φέτος ούτε του χρόνου, ούτε ποτέ».

Στην συνεδρίαση πέρασε σχεδόν ομόφωνα (δεν το ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση),  το κοινό ψήφισμα του Επιμελητηρίου – Ξενοδόχων – Καταλυμάτων,  συν την πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης και του Αντιπεριφερειάρχη, να μην επιτρέψουν την παραχώρηση των αεροπορικών slots της Κεφαλονιάς στην Ζάκυνθο.

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Κατάστημα / Εκθεσιακός χώρος και όμορο οικόπεδο διατίθενται μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού στις 22 Ιουνίου 2022
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Αυτά είναι τα νέα ωράρια λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας κατά την τουριστική περίοδο έτους 2022 (απόφαση)