ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 08112019

Ουσιαστικά το πρώτο συμβούλιο που αφορούσε  άμεσα θέματα της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα την έγκριση μελετών για την επισκευή του κέντρου νεότητας και την αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων της πόλης   και αυτό της αναστολής του τμήματος του ΤΕΙ.

·                     Άστοχη και μικροπολιτική τοποθέτηση  από τον κ. Λουκέρη στην αρχή του συμβουλίου (και ενώ όλοι περίμεναν να ξεκινήσει με το θέμα του ΤΕΙ) για την τοποθέτηση ως αντιπροέδρου στην ΔΕΥΑΚ του κ. Γαλάτη. Ο δήμαρχος σωστά απάντησε ότι προτάθηκαν και στις άλλες παρατάξεις  θέσεις  ( ΚΕΔΗΚΕ και ΟΚΑΠ ) τις οποίες αρνήθηκαν.

Στο θέμα του ΤΕΙ  ο Δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι από τις συζητήσεις που είχε  το τμήμα είναι θνησιγενές και για αυτό πρότεινε την δημιουργία νέου. Μια συζήτηση χωρίς καμία  εμπεριστατωμένη πρόταση από τους συμβούλους που να μπορεί να πείσει για την ύπαρξη  ΤΕΙ στην πόλη. Ο Αραβαντινός  Δ. στηλίτευσε την απουσία αντίδρασης από Περιφερειάρχη και Βουλευτή  ενώ ο Αραβαντινός Ζαφείρης Νικ. αν και καθηγητής στο τμήμα είχε μια αδύναμη τοποθέτησή. Η ΛΑΣ τόνισε ότι αποτελεί γενικότερο σχέδιο κατάργησης  της Δημόσιας παιδείας ώστε να ενισχυθεί η ιδιωτική.

·                     Στην πρώτη μελέτη για την αποκατάσταση του Κέντρου νεότητας σύσσωμη η αντιπολίτευση κινήθηκε αρνητικά αφού κατά γενική ομολογία ήταν μια μελέτη με πολλά λάθη και παραλείψεις. Το θέμα αποσύρθηκε.

Στο δεύτερο θέμα  με την μελέτη ανάπλασης της πόλης ύψους 1.200.000 ευρώ η εικόνα ήταν ίδια. Στην ουσία πρόκειται για μια πρόχειρη και βιαστική μελέτη που αγγίζει το όρια της κακοτεχνίας σύμφωνα με τους μηχανικούς Ρουχωτά και Βαλλιάνο.  Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν μπορούσε να αποσυρθεί λόγω κινδύνου απώλειας του έργου. Η ΛΑΣ ψήφισε παρών , η παράταξη Ρουχωτά  ουσιαστικά  ΟΧΙ και αυτή του Αραβαντινού ΝΑΙ εγκρίνοντας ουσιαστικά την μελέτη.

Συνοψίζοντας , στις δυο πρώτες ουσιαστικά περιπτώσεις που η δημοτική αρχή είχε την δυνατότητα να παρουσιάσει την δημιουργικότητα και την αποτελεσματικότητα της οι μελέτες της όμως ήταν κάτω του μετρίου με την μια να αποσύρεται και την δεύτερη να ψηφίζεται αναγκαστικά λόγω ημερομηνιών.

«σκαντζόχοιρος»