Διονύσης Μινέτος: Με το ξήλωμα του γουλόστρωτου χάνεται η ιστορία-Δεν μπορεί να γίνει όπως πριν!

O δημοτικός σύμβουλος της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς» Διονύσης Μινέτος φιλοξενήθηκε ακόμα μια φορά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό να αναπτυχθεί λίγο περισσότερο το θέμα του «γουλόστρωτου», αλλά και αλλά θέματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του κεφαλονίτη αλλά και των τουριστών.

Ο κος Μινέτος αναφέρθηκε εκτενέστερα στο ιστορικό έργο της παραλίας και τόνισε πως : «Χάνεται ο πολιτισμός και η ιστορία του τόπου. Το γουλόστρωτο ήταν πόλος έλξης, όχι μόνο για τους τουρίστες. Πολλοί ήταν οι κεφαλονίτες που έκαναν τη βόλτα τους στην παραλία.» Στην συνέχεια τόνισε ότι παρά τα γραφόμενα της μελέτης ότι το έργο θα φτιαχτεί έτσι ακριβώς όπως ήταν, επέμενε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και ανέφερε πως τότε χρησιμοποιήθηκαν υλικά από παραλίες (τα γουλιά) και από την Φάλαρη (μάρμαρο). Είπε και μια λεπτομέρεια, πως όταν θα φτιαχνόταν το έργο – παλιά – είχαν δοθεί κουβάδες σε μαθητές που ήταν επιφορτισμένοι με το να μαζέψουν πέτρες από παραλίες. Η κουβέντα τελείωσε με το συμπέρασμα ότι δυστυχώς το έργο καταστράφηκε παρ’ όλα αυτά η κουβέντα θα μπορούσε να συνεχίζεται για μέρες.

Η Δημοτική Αρχή δεν έχει ένα σχεδιασμό

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνέχεια της εκπομπής είχαν να κάνουν με θέματα της καθημερινότητας. Ο βιολογικός καθαρισμός του Αργοστολίου, ένα θέμα που ειδικά του καλοκαιρινούς μήνες δεν μπορείς να προσεγγίσεις την περιοχή. Ο κος Μινέτος είπε ότι πρέπει να ελεγχθεί ο βιολογικός και μάλιστα να γίνουν βιολογικοί και σε άλλες περιοχές και χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στον βιολογικό της Λέιβαθούς, που ενώ έγιναν κάποιες μελέτες το θέμα ξεχάστηκε.

Οι δρόμοι και η παντελής έλλειψη κυκλοφοριακής μελέτης, οι υποδομές και ο τουρισμός, 3 άρρηκτα συνδεδεμένα θέματα. Με δυσκολία στο κυκλοφοριακό χωρίς να υπάρχουν παρκινγκ, με ντόπιους αλλά και τουρίστες να διαμαρτύρονται.

Εν κατακλείδι ο κος Μινετός, ήθελε να τονίσει την αναγκαιότητα να μπουν προτεραιότητες και όλα να γίνονται με σωστούς σχεδιασμούς.

Ακούστε τον κο Μινέτο.

 

Αναδημοσίευση από www.cosmos965.gr