Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Dionisis Pollatos, στέκεται, ωκεανός, ουρανός, γένι, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση

Βασική μου αρχή είναι ότι μόνο με την εργατικότητα και την καινοτομία μπορεί να προκύψει η πρόοδος. Η καινοτομία, ενίοτε, απαιτεί την ανάληψη τολμηρών αποφάσεων και την εφαρμογή σχεδίων που, ενδεχομένως, να κρίνονται και ως αμφιλεγόμενα από κάποιους. Ωστόσο, η πορεία προς την εξέλιξη συνιστά μονόδρομο. Έστω και αν περιλαμβάνει και κάποιες παραλείψεις, οι οποίες, σε κάθε περίπτωση, μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για τα επόμενα βήματα.
Απέναντι σε αυτήν τη στάση κάποιοι αντιπαραθέτουν τη λογική της αποδόμησης, της υποβάθμισης όλων των ενεργειών ανεξαιρέτως και της κριτικής περί δήθεν σωρείας λαθών και παραλείψεων. Στο πλαίσιο μιας εκλογικής διαδικασίας κάποιοι επιλέγουν να ακολουθήσουν μία τέτοιου είδους τακτική. Το πρόβλημα, μάλιστα, είναι σοβαρότερο όταν αυτή η τακτική δε συνοδεύεται από ουσιαστικές προτάσεις. Οπότε τίθεται το ζήτημα του τι επιλέγει κανείς. Την αδράνεια ή την πράξη. Η πρώτη συνοδεύεται από την ασφάλεια του αλάθητου αλλά οδηγεί στη στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση. Η δεύτερη συνεπάγεται σε κάθε περίπτωση εξέλιξη και πρόοδο. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κάποιο δίλημμα.
Τέλος, επισημαίνω για άλλη μία φορά ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας είναι η συναίνεση και η συνεργασία. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται, θα δυσκολευτούν να επιτελέσουν εποικοδομητικό ρόλο στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
Διονύσης Πολλατος