Την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων στήριξης από την πολιτεία, ανέλυσαν για μια ακόμη φορά χθες βραδύ, σε χαλαρή μεν, αλλά πολύ σοβαρή κουβέντα, με το βλέμμα στραμμένο στη δύσκολη συνέχεια λόγω της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Αθήνας, της Αργολίδας, της Κεφαλονιάς – Ιθάκης και φυσικά της Μεσσηνίας, σε δείπνο στο οποίο παρακάθισαν σε γνωστό εστιατόριο της μαρίνας, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Φώτης Δαμούλους, Σταύρος Σπαθής και Βαγγέλης Ξυγκώρος αντίστοιχα, συζήτησαν για όλα, ακολουθώντας μια κοινή γραμμή διεκδικήσεων, αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ειδικά οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, έχουν εκτιναχθεί, μετά τη λήψη των μέτρων κατά του κορωνοϊού, με το μέλλον να διαγράφεται δυσοίωνο. Από το… μενού της συζήτησης, δεν έλειψε φυσικά, ο νέος πτωχευτικός νόμος, κατά του οποίου έχουν τα ταχθεί ήδη πολλοί φορείς και απόψε το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία και τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, ολοκληρώνεται η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Οι περισσότεροι, κάνουν λόγο για… ταφόπλακα των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ξεκαθαρίζουν πως οι διεκδικήσεις πρέπει να είναι πολύ πιο εντατικές για τη συνέχεια.

Από το… τραπέζι φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπουν και οι εκλογές του επόμενου έτους, με τα σενάρια να έχουν, ήδη, πάρει… φωτιά, στο φόντο και της ολοκλήρωσης πολλών εξ’ αυτών, των δύο θητειών, με τους περισσότερους, να θεωρείται βέβαιο, πως θα προχωρήσουν σε… άλλες διεκδικήσεις.
Από τη συγκεκριμένη παρέα άλλωστε, οι μόνοι που δεν αντιμετωπίζουν ζήτημα, είναι οι Ξυγκώρος και Σπαθής, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη τους θητεία ως πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Μεσσηνίας και της Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αντίστοιχα, αποτελώντας αναμφισβήτητα τα φαβορί και στο μέλλον, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι, στην περίπτωση που αλλάξει ο Νόμος, αφού και γι’ αυτό έχει γίνει πολύς λόγος.

Πηγή: https://best-tv.gr/