Δύο πρώην Υπουργοί για τα 100χρονα του Επιμελητηρίου

Δύο πρώην Υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης, η συμπατριώτισσά μας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Νίκος Παππάς έστειλαν επιστολές στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου μας, Σταύρο Σπαθή αναφορικά με την εκδήλωση για τα 100 χρόνια, αλλά και την βράβευση της Λούκας Κατσέλη.  Ακολουθούν οι επιστολές:

Επιστολή Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου

Προς: Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης  κ. Σταύρο Σπαθή

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση στην επετειακή εκδήλωση  του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την Ίδρυση του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης. Δυστυχώς, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης στην Αθήνα δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ.

Σας συγχαίρω για τις προσπάθειες που διαρκώς καταβάλλετε μαζί με τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και για το σπουδαίο έργο που επιτελείτε, το οποίο συμβάλλει στην υποστήριξη των επαγγελματιών και στη συνολική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών μας.

Σημαντική η πρωτοβουλία σας, με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων της λειτουργίας του Επιμελητηρίου, να βραβεύσετε την πρώην υπουργό  και αγαπημένη φίλη Λούκα Κατσέλη, η οποία από όποια θέση ευθύνης πέρασε συνέβαλε καθοριστικά στην υποστήριξη των νησιών μας, της ανάπτυξης και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Σας παρακαλώ να μεταφέρετε το θερμό χαιρετισμό μου και τη διαβεβαίωση ότι  είμαι πάντα στο πλευρό σας  για την ανάδειξη των θεμάτων που σχετίζονται με τη ανάπτυξη και την ευημερία των Νησιών μας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωση σας. Με εκτίμηση και φιλία,

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτής Β1’Βόρειου Τομέα Αθηνών

Επιστολή Νίκου Παππά

Προς: Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης  κ. Σταύρο Σπαθή

Κύριε πρόεδρε

Αγαπητά μέλη,

Κυρίες και κύριοι,

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης, θα ήθελα να τονίσω τη σημαντικότητα του επιμελητηριακού θεσμού, τη συμβολή του στην προώθηση ζητημάτων του κλάδου σας, καθώς και το συμβουλευτικό του χαρακτήρα στην επίλυση βασικών θεμάτων εκ μέρους της Πολιτείας.

Μέριμνα της διακυβέρνησής μας αποτέλεσε η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, η παροχή κατάλληλων χρηματοδοτικών και ψηφιακών εργαλείων, η στήριξη της μεσαίας τάξης. Μετά την έξοδο από τα μνημόνια, δρομολογήσαμε μέτρα, τα οποία όμως -λόγω της υποχώρησης της ΝΔ από το κεκτημένο έδαφος των μειωμένων πλεονασμάτων- ακυρώνονται.

Ενώ οι άνθρωποι της αγοράς ανέμεναν τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%, το μηδενισμό της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ και την αύξηση του συντελεστή επενδύσεων στο 150%, τελικά λαμβάνουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και τις ασφαλιστικές εισφορές. Οι συνταγές του 2ου μνημονίου, όμως, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.

Αυτό που απαιτείται είναι ένα σχέδιο, το οποίο θα αποτρέψει την περαιτέρω συμπίεση της χαμηλής και μεσαίας τάξης των επαγγελματιών όπως και την ανάπτυξη παρασιτικών φαινομένων στην επιχειρηματικότητα. Η Ελλάδα έχει δραστήριους θεσμούς, όπως τα Επιμελητήρια, και ικανούς ανθρώπους, τους οποίους πρέπει να στηρίξουμε και πάνω σε αυτούς να επενδύσουμε. Σας ευχαριστώ.

Νίκος Παππάς

Τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών