ΕΔΑΚΙ: Διαδραστική επίσκεψη ενημέρωσης σε σχολεία των Ομαλών για την ανακύκλωση (εικόνες)

ΕΔΑΚΙ: Διαδραστική επίσκεψη ενημέρωσης σε σχολεία των Ομαλών για την ανακύκλωση

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών μικρής ηλικίας, για τη σημασία της ανακύκλωσης και των δια βίου πρακτικών περιβαλλοντικής ευθύνης, αποτελεί για την ΕΔΑΚΙ σημαντική προτεραιότητα μιας και έτσι χτίζεται η συλλογική συνείδηση του αύριο. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια οι συνεργάτες μας κ. Γεράσιμος Φραγκισκάτος και κα. Αλίκη Μουσταφά, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Ομαλών, μετά από σχετική πρόσκληση, πετυχαίνοντας να συνδυάσουν το παιχνίδι με την ενημέρωση.

Τα παιδιά μας εξέπληξαν ευχάριστα με την προετοιμασία που είχαν κάνει, με την οικειότητα που παρουσίασαν σε ζητήματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και με το υπέροχο τραγουδάκι του νηπιαγωγείου που είχε να κάνει με την ανακύκλωση! Όπως ανέφερε και στην ευχαριστήρια επιστολή της προς την ΕΔΑΚΙ η υπεύθυνη του Νηπιαγωγείου κ. Εγγλέζου, «Το εποπτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε, ο άμεσος και διαδραστικός χαρακτήρας της παρουσίασης καθώς και το ενημερωτικό υλικό προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους, αποτέλεσαν θετικά στοιχεία που συνέβαλλαν στην καλύτερη κατανόηση από όλους της σημαντικότητας του θέματος».

Οι στόχοι της ανακύκλωσης και της εξοικονόμησης ενέργειας μπορούν να επιτευχθούν μέσα από μικρές καθημερινές συνήθειες, μέσα από τη μίμηση ορθών πρακτικών και, φυσικά, μέσα απ’ τη σωστή ενημέρωση. Στις μικρές ηλικίες όπου οι άνθρωποι είναι ακόμη «εύπλαστοι» και υπό διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, είναι κρίσιμο να πετύχουμε τη δημιουργία μιας οικολογικής συνείδησης και τη βαθύτερη κατανόηση της ανάγκης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Έτσι οι πολίτες της αυριανής κοινωνίας δε θα έχουν άγνοια, που ενδεχομένως να είχαν οι προηγούμενες γενιές, γύρω από κρίσιμα ζητήματα όπως η εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, η προστασία της θάλασσας και η ανακύκλωση αλλά θα είναι σύμμαχοι στη μεγάλη προσπάθεια για την ανάσχεση των δυσμενών επιπτώσεων στο περιβάλλον απ’ την ανθρώπινη δραστηριότητα. Οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης προς τις νέες γενιές θα κλιμακωθούν από την ΕΔΑΚΙ και τους συνεργάτες της το αμέσως επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Α/βάθμιας εκπαίδευσης και με όποιον άλλον εκπαιδευτικό ή πολιτιστικό φορέα επιθυμεί να βοηθήσει.

Είναι ανάγκη να δώσουμε το έμπρακτο παράδειγμα στα παιδιά μας για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε και να διασώσουμε το περιβάλλον μας!

Ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ,
Γαβριελάτος Αργύριος

Ακολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή της εκπαιδευτικού του Νηπιαγωγείου Ομαλών, κυρίας Εγγλέζου Ελένης Κωνσταντίνας, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία και φιλοξενία.

Ευχαριστήρια Επιστολή ΝΓ Αγίου Γερασίμου (1)