Έφτασε με ελικόπτερο στην Ιθάκη ο Τσίπρας -Διάγγελμα σε λίγο για την έξοδο

Ӵ飬鼴�᰼ �ɨܪ破筠Աߴ砲1 u㯽󴯵 2018. (EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Στις 10:00 το πρωί έφτασε στην Ιθάκη, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Ανωγής, ο πρωθυπουργός, προκειμένου να εκφωνήσει από εκεί το διάγγελμα για το τέλος του 3ου Μνημονίου, γύρω στο 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό σάιτ Ithaka news ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα στο Δημαρχείο, θα περιοδεύσει στη πόλη, θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο ΜΕΝΤΩΡ, το οποίο θα του παραθέσει ο Δήμαρχος Ιθάκης.

Ο τόπος του διαγγέλματος δεν έχει ακόμη καθορισθεί, πάντως μέσα στις επιλογές είναι η νησίδα Λαζαρέτο και η περιοχή του Κάστρο – ώστε και στις δύο περιπτώσεις να υπάρχει ως φόντο το λιμάνι της Ιθάκης.

Ο συμβολισμός στην επιλογή της Ιθάκης είναι ξεκάθαρος. Η Ελλάδα, μετά από οδύσσεια οκτώ ετών, έφτασε στην «Ιθάκη» της, την έξοδο από τα προγράμματα διάσωσης, σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Η επίσημη επιβεβαίωση από το Μέγαρο Μαξίμου εστάλη το πρωί της Τρίτης, με μια λιτή ανακοίνωση: «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου, στην Ιθάκη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη».

Δήμαρχος Ιθάκης: Ειδοποιήθηκα σήμερα το πρωί…

Νωρίς το πρωί ειδοποιήθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης, για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί, όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Ειδοποιήθηκα πριν από ένα τέταρτο ότι θα έρθει ο Πρωθυπουργός στην Ιθάκη για να κάνει το διάγγελμα» δήλωσε ο Διονύσης Στανίτσας.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «δεν μας έχουν δώσει ούτε την ώρα άφιξης, ούτε την ώρα του διαγγέλματος ενώ δεν έχουν ενημερώσει και για τον τόπο που θα γίνει το διάγγελμα».

«Αυτό που μου είπαν είναι ότι θα έχει συνάντηση στο Δήμο μαζί μου και με κάποιους δημοτικούς συμβούλους», σημείωσε ο κ. Στανίτσας.

Δείτε φωτογραφίες από την Ιθάκη, λίγο πριν την άφιξη του πρωθυπουργού, το πρωί της Τρίτης:

Πανό διαμαρτυρίας που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην Ιθάκη με αφορμή το διάγγελμα Τσίπρα/Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος ΚονταρίνηςΠανό διαμαρτυρίας που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην Ιθάκη με αφορμή το διάγγελμα Τσίπρα/Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος ΚονταρίνηςΦωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Εικόνα από το λιμάνι της Ιθάκης/Φωτογραφία: EurokinissiΕικόνα από το λιμάνι της Ιθάκης/Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: Έφτασε με ελικόπτερο στην Ιθάκη ο Τσίπρας -Διάγγελμα σε λίγο για την έξοδο | iefimerida.gr