Γεγονός είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της μετάλλαξης της Μποτσουάνα στην Ευρώπη. Εντοπίστηκε στο Βέλγιο.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας μετάλλαξης που εντοπίστηκε πρώτη φορά στη Μποτσουάνα είναι μια νεαρή γυναίκα από το Βέλγιο, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τη Νότια Αφρική, ούτε με οποιαδήποτε άλλη χώρα στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου, αναφέρει το rtbf.

Εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω της Τουρκίας. Ήταν ανεμβολίαστη και δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με κορονοϊό.

Νωρίτερα, ο Μαρκ Βαν Ρανστ, διακεκριμένος ιολόγος του Βελγίου, το εργαστήριο του οποίου συνεργάζεται στενά με την αρχή δημόσιας υγείας Sciensano, είχε κάνει γνωστό ότι στη χώρα εξετάζονταν δυο πιθανά κρούσματα της μετάλλαξης της Μποτσουάνα.

Κρούσμα της νέας παραλλαγής του κορονοϊού έχει εντοπιστεί επίσης και στο Ισραήλ

«Θα πάμε και εμείς σε σκληρή γραμμή αλλά θα πρέπει πρώτα οι επιστήμονές μας να έχουν καθαρή εικόνα», ξεκαθάρισε ο Θάνος Πλεύρης σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχετικά με τις ταξιδιωτικές οδηγίες για την είσοδο στην Ελλάδα, οι οποίες επηρεάζονται από την εμφάνιση της μετάλλαξης της Μποτσουάνα.

Σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απάντησε ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή στις ταξιδιωτικές της οδηγίες, ανάλογα με αυτές της Μεγάλης Βρετανίας και του Ισραήλ, λόγω της ανησυχίας για τη μετάλλαξη του κορονοϊού που προέρχεται από τη Μποτσουάνα.

Μάλιστα, οι ειδικοί, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, θα «ανάψουν» το πράσινο φως για να απαγορευτούν οι πτήσεις από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Αφρικής, όπου έχει εντοπιστεί η επονομαζόμενη μετάλλαξη της Μποτσουάνα, η οποία εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και ανθεκτική στα εμβόλια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΝίκος Γαλανός: «Χρωστούσα λεφτά από χαρτοπαιξία, πούλησα το αυτοκίνητό μου για να ξεχρεώσω»
Επόμενο άρθροΜετάλλαξη της Μποτσουάνα: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη – Τι αποφασίστηκε