Έκλεισε η (ακριβής) ημερομηνία των εκλογών -Πώς σχετίζεται με τρίτη κάλπη

Την 28η Μαΐου έχει κυκλώσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στην ατζέντα του ως ημερομηνία των εκλογών, o Κυρ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συγκεκριμένη ημερομηνία προκρίθηκε έναντι της 21ης Μαΐου, που ήταν αρχικώς η επικρατέστερη. Κι αυτό για δύο, κυρίως, λόγους, με το δεύτερο να είναι ο βασικότερος.

Πρώτον, να παραμείνει η Βουλή ανοιχτή μετά το Πάσχα ακόμη και για δύο εβδομάδες αν πάμε σε προεκλογική περίοδο 21 ημερών, προκειμένου να ψηφισθούν (προεκλογικές) ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής.

Δεύτερον, με αυτό τον τρόπο οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν στις 9 Ιουλίου και αν χρειαστεί και τρίτη εκλογική αναμέτρηση να μην γίνει τον 15Αύγουστο (σ.σ. για την ακρίβεια στις 20/8), όπως θα συνέβαινε αν οι δεύτερες εκλογές διεξάγονταν στις 2 Ιουλίου, αλλά στις 27 Αυγούστου, ημερομηνία που οριακά δεν δημιουργεί πρόβλημα στα περίφημα «μπάνια του λαού».

Όπως προαναφέρθηκε, αυτός ο δεύτερος λόγος, φαίνεται να βάρυνε στην απόφαση του πρωθυπουργού, ειδικά μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για κυβέρνηση χωρίς επικεφαλής τον ίδιο, να οδηγήσει τη χώρα σε τρίτες κάλπες. «Είναι αδύνατον ο Μητσοτάκης να δεχθεί να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός από τη στιγμή που η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα», υποστηρίζουν στην aftodioikisi.gr συνομιλητές του Κυρ. Μητσοτάκη, παραπέμποντας σε τρίτη διαδοχική, εκλογική αναμέτρηση.

πηγή: aftodioikisi.gr